馃帗 AQU destaca la internacionalitat, pr脿ctiques i alumnat del MUPGS

L'Ag猫ncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) considera que el m脿ster universitari en Psicologia General Sanit脿ria (MUPGS) de la Universitat sobresurt pel nivell dels seus estudiants, la qualitat de les pr脿ctiques i la projecci贸 internacional

Fecha: dilluns, 30 de juliol de 2018 a las 10:00h

AQU destaca la internacionalitat, pr脿ctiques i alumnat del MUPGS

L'Ag猫ncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) considera que el m脿ster universitari en Psicologia General Sanit脿ria (MUPGS) de la Universitat sobresurt pel nivell dels seus estudiants, la qualitat de les pr脿ctiques i la projecci贸 internacional. Aix铆 ho reflecteix en el seu informe d'avaluaci贸 de la sol路licitud d'acreditaci贸 del m脿ster, on, a l'apartat de conclusions, assenyala a aquests tres aspectes com a "punts forts" de la titulaci贸.

En el tercer dels aspectes, el de la internacionalitzaci贸, l'informe fa refer猫ncia a les accions que la nostra universitat realitza "encaminades a la signatura de convenis amb entitats estrangeres amb el prop貌sit de promoure la internacionalitzaci贸 i mobilitat dels estudiants". En aquest sentit, posa com a exemple l'acord existent amb el Brief Therapy Center del Mental Research Institute de Palo Alto (Calif貌rnia. Estats Units), que permet realitzar una estada d'un quadrimestre en aquesta instituci贸 i, fins i tot, presentar-hi el Treball Final de M脿ster. Alumnes de diferents promocions del m脿ster ja han gaudit d'aquesta mobilitat internacional. A m茅s, en el marc d'aquest acord amb el MRI, la direcci贸 d'aquest centre participa en la doc猫ncia del m脿ster mitjan莽ant sessions en l铆nia.

Aposta per un alumnat de nivell

Com s'ha descrit, l'informe d'AQU esmenta l'"alt nivell de qualificaci贸 de l'alumnat" com una de les fortaleses del m脿ster. A m茅s, atribueix aquest nivell a una decisi贸 deliberada dels organitzadors en pro de la qualitat: "el centre ha optat per assegurar un determinat perfil d'estudiant per garantir la idone茂tat de l'alumnat". Una forma de procedir que t茅 la seva l貌gica expressi贸 en la qualitat dels TFM, que "responen molt satisfact貌riament al perfil formatiu i al nivell requerit per la titulaci贸". Aix铆 mateix, els alumnes valoren molt positivament que el tutor de pr脿ctiques s'involucri com a tutor acad猫mic en la supervisi贸 del TFM.

Respecte als TFM, els avaluadors d'AQU estimen que ha de destacar-se "l'equilibri entre els treballs de tall cl铆nic i els de car脿cter investigador". Apreciaci贸 que va en la l铆nia dels comentaris aportats pels tutors de pr脿ctiques, que consideren de gran inter猫s combinar la pr脿ctica cl铆nica i investigadora a trav茅s del TFM.

Aix铆 mateix, el document tamb茅 al路ludeix al foment que es fa des del m脿ster de l'engegada d'iniciatives d'innovaci贸 docent i la formaci贸 del professorat.

Qualitat i durada de les pr脿ctiques

Un 脿mbit que subratlla especialment l'informe 茅s el de les pr脿ctiques, tant per la seva durada com per la seva qualitat. "El nombre d'hores de pr脿ctiques reals 茅s una fortalesa de la titulaci贸", observen els avaluadors. Aix铆 mateix, aquests afirmen que "tant els llocs com el temps dedicat pels centres d'acolliment dels estudiants redunden en la qualitat del programa formatiu i afermen els objectius de la titulaci贸". En aquesta l铆nia, la Comissi贸 valora "molt adequades" les entitats que participen com a centres de pr脿ctiques. Finalment, tamb茅 es refereixen a l'exist猫ncia d'un sistema de seguiment de les pr脿ctiques i a la possibilitat de realitzar pr脿ctiques extracurriculars.

El m脿ster universitari en Psicologia General Sanit脿ria 茅s la formaci贸 de postgrau que la legislaci贸 requereix per exercir com a psic貌leg en l'脿mbit sanitari. La Universitat va obtenir la verificaci贸 del mateix l'any 2014 i l'informe al que es fa refer猫ncia correspon al proc茅s d'acreditaci贸 que es realitza tres anys despr茅s per constatar el bon desenvolupament de la titulaci贸.

 

M脿ster en Psicologia General Sanit脿ria