🎓 Màster en Psicologia Sanitària | Universitat Abat Oliba CEU

El màster en Psicologia Sanitària de la Universitat Abat Oliba CEU capacita l'alumne per a l'exercici de la professió de Psicòleg General Sanitari.

girl
Màster universitari en Psicologia General Sanitària
Denominació

Màster universitari en Psicologia General Sanitària

Àrea acadèmica

Psicologia

Durada / Crèdits

18 mesos / 90 ECTS

Certificació oficial de qualitat - AQU

Places

30

Modalitat

Presencial

 
 
Perfil alumne

Els candidats han de tenir el títol de graduat en Psicologia de l'Espai Europeu d'Educació Superior o de llicenciat en Psicologia i haver obtingut en aquesta formació almenys 90 crèdits de contingut sanitari. Aquest programa formatiu no exigeix experiència professional prèvia.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Per a més informació

Calendari i horari

D'octubre a març. Primer semestre: els dilluns, dimecres i divendres de 15:00 a 20:00, i set dissabtes al matí (de 9:00 a 14:00). Segon semestre: els dilluns, dimecres i divendres de 15:30 a 20:30.

Calendari Acadèmic

Horari Classes
Màster universitari en Psicologia General Sanitària
 

 

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Ocupabilitat

El 97% dels nostres estudiants troba ocupació en finalitzar els estudis (enquesta d'inserció laboral AQU 2023).

2. Caràcter professionalitzador

L’accés dels psicòlegs a contextos clínics i de la salut s’ha transformat arran de l’aprovació de la llei d’ordenació de professions sanitàries (Reial decret de centres sanitaris, RD1277/2003) amb el reconeixement de l’especialitat de psicologia clínica (BOE, 17 juny 2009).

De forma més recent, la disposició addicional setena de la Llei 33/2011 ha establert, com a única via per accedir a la professió de psicòleg general sanitari, l’obtenció del títol oficial de màster universitari en Psicologia General Sanitària. D’aquesta manera, l’itinerari formatiu dels psicòlegs queda clarament fixat en la seqüència: grau en Psicologia (que no habilita per si mateix), el màster oficial en Psicologia General Sanitària per a l’obtenció del títol de psicòleg general sanitari i PIR o experts (per poder exercir tasques clíniques en qualsevol àmbit, privat o públic).

Per tot això, la Universitat Abat Oliba CEU ofereix el màster com a complement del grau i per possibilitar una formació integral, a més de capacitar els alumnes per a l’exercici professional, d'acord amb les condicions assenyalades, oferint una formació que s’ajusta als plans d’estudis que porten a l’obtenció d’aquest títol.

3. Desenvolupament professional

Ampli programa de pràctiques que compta amb nombrosos centres autoritzats i registrats com a centres sanitaris als registres autonòmics corresponents.

Borsa de treball d’àmbit nacional i internacional amb més de 2.300 empreses associades amb ofertes de pràctiques en més de 20 països. Les pràctiques es fan en un horari acordat amb el centre sanitari concertat.

4. Impuls a la recerca de qualitat

Amb el propòsit de contribuir a la difusió de treballs de recerca de l'àrea de la psicologia de la salut, la Fundació Vila-Saborit i la Universitat Abat Oliba CEU han instituït els Premis Fundació Vila-Saborit al millor treball final de màster universitari en Psicologia General Sanitària.

Amb aquests premis, les institucions convocants pretenen estimular la producció científica de qualitat en l'àmbit de la psicologia de la salut, detectar aportacions valuoses en aquest camp i contribuir a difondre-les.

A fi de contribuir a l'excel·lència acadèmica, al premi podran concórrer llicenciats o graduats que hagin tingut una qualificació de 8 o superior al treball de final de màster. (formulari d'inscripció)

5. Professorat

Quadre docent compost per experts amb una àmplia experiència docent i una reconeguda experiència professional en àrees específiques de la psicologia de la salut.

6. Coneixements i competències

Investigacions, avaluacions i intervencions psicològiques sobre els aspectes que influeixen en la promoció i millora de l’estat general de salut.

7. Recursos d’informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb els millors equipaments informàtics.

A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Les classes del màster universitari en Psicologia General Sanitària les imparteixen experts i professionals amb una experiència docent o professional contrastada, i han estat triats pel seu reconegut prestigi i especialització en l'àmbit de la psicologia.

 

Direcció acadèmica del màster

Montse Giner Lladós. Doctora en Psicologia. Especialista en psicoteràpia per la European Federation of Psychologists Assoc. (FEAP) i acreditada amb el Diploma Europeu (Europsy). Directora de la Unitat Terapèutica d'Assistència Psicològica CEU.

[email protected]


Coordinador del màster

Simón García-Ventura. Psicòleg sanitari. Adjunt a la direcció de la Unitat Terapèutica d’Assistència Psicològica CEU.


Assessorament clínic i de recerca

Joan Seguí Montesinos. Psiquiatre. Doctor en Medicina i Cirugia. Cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Sagrat Cor.


Claustre de professors

  • Montse Álvarez. Psicòloga sanitària especialitzada en autisme. CDIAD de l'Hospital Sant Joan de Déu i de l'Institut Global d’Atenció Integral del Desenvolupament. 
  • Laura Amado. Psicòloga sanitària especialista en psicopatologia infantil i juvenil. Directora dels estudis del grau en Psicologia de la UAO CEU.
  • Aida de Arriba. Psiquiatra del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Sagrat Cor. Investigadora predoctoral de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge.
  • Vanesa Berlanga. Doctora en Pedagogia i llicenciada en Estadística. Professora adjunta de la Universitat Abat Oliba CEU. 
  • Isabel Carretero. Doctora en Psicologia i especialista en neuropsicologia clínica. Professora adjunta de la Facultat de Medicina de la Universitat San Pablo CEU (Madrid).
  • Genís Cervantes. Metge especialista en medicina del treball, familiar i comunitària, i en valoració del dany corporal. Doctor en Psicologia Social Aplicada. Responsable de Psicosociologia Aplicada de l'SPRL.
  • Gloria Díaz. Terapeuta familiar i matrimonial resident del Mental Research Institute (MRI).
  • Marina Fernández. Doctora en Psicologia. Especialista en neuropsicologia infantojuvenil i d'adults. Psicòloga general sanitària a l'Institut de Diagnòstic i Atenció Psiquiàtrica i Psicològica (IDAPP).
  • Nuria Ferrer. Psiquiatra, psicoterapeuta i sexòloga. Consulta Dr. Carlos Chiclana.
  • Simón García-Ventura. Psicòleg sanitari. Adjunt a la direcció de la Unitat Terapèutica d'Assistència Psicològica CEU. Professor de la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Xavier Gasol. Psicòleg sanitari del Servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital General de Catalunya. Institut Trastorn Límit (ITLímit).
  • Montse Giner. Doctora en Psicologia. Psicòloga clínica d'adults. Especialista en psicoteràpia per l'European Federation of Psychologists Assoc. (FEAP), acreditada amb el Diploma Europeu (Europsy). Directora de la Unitat Terapèutica d'Assistència Psicològica CEU. Professora de la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Montse Lacalle. Psicòloga i professora associada al Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la Facultat de Psicologia de la UAB.
  • Fernando Lacasa. Doctor en Psicologia. Responsable de l'Àrea Comunitària de Salut Mental de l'Hospital Universitari Sant Joan de Déu. Psicòleg clínic i psicoterapeuta especialitzat en aferrament i VIT.
  • Javier López. Doctor en Psicologia. Professor titular de la Facultat de Medicina de la Universitat San Pablo CEU. IP del grup de recerca Envelliment, de la mateixa facultat. 
  • Fernando Miralles. Doctor en Psicologia, psicòleg clínic i especialista en psicoteràpia per la European Federation of Psychologists Assoc. Professor adjunt de la Facultat de Medicina de la Universitat San Pablo CEU (Madrid) i membre de la Xarxa Global de Pràctica Clínica de l'Organització Mundial de la Salut.
  • Alba Pérez. Doctora en Psicologia i psicòloga general sanitària. Professora adjunta de la Universitat Oberta de Catalunya.
  • Gema Pérez. Doctora en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Medicina de la Universitat San Pablo CEU. 
  • Rocío Roses. Doctora en Psicologia Clínica i de la Salut per la UAB. Neuropsicòloga clínica. Directora terapèutica d'UMAIN Institut de Neurociències. 
  • Maica Ruiz. Doctora en Psicologia. Directora de Triginta Salud Mental i Casa Marquès Salut Mental de la Fundació Vallparadís (Mútua Terrassa).
  • José María Samaranch. Metge sexòleg i terapeuta familiar. Membre de la Societat Catalana de Teràpia Familiar i de la Federació Espanyola d'Associacions de Teràpia Familiar.
  • Mercè Sanz. Psicòloga sanitària especialitzada en adults. Servei de Psiquiatria de l'Hospital Sagrat Cor. 
  • Karin Schlanger. Psicòloga clínica. Professora adjunta de la Universitat de San Francisco. Directora executiva Grupo Palo Alto (MRI Latino Brief Therapy Center).
  • Joan Seguí. Psiquiatre. Doctor en Medicina i Cirurgia. Cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Sagrat Cor. Assessorament clínic i de recerca.

Paral·lelament, hi haurà seminaris impartits per professors i altres professionals especialitzats en camps avançats de la psicologia sanitària. Així mateix, el programa ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) per a l’assessorament acadèmic.

PROFESSORS CV DETALLAT

Sortides

SORTIDES PROFESSIONALS

L’alumne o alumna obté el títol de màster universitari en Psicologia General Sanitària per la Universitat Abat Oliba CEU, que, de forma oficial, capacita per exercir com a psicòleg general sanitari. El títol acredita com a professional únic per dur a terme activitats de caràcter sanitari, sempre que no requereixin una atenció especialitzada per part d’altres professionals sanitaris.

Col·laboradors

 

Centres de pràctiques

Per fer les pràctiques, és necessària la precol·legiació.

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

11.085 €*

*Preu vigent per al curs 2024-2025

Les quotes d’honoraris acadèmics corresponen, únicament i exclusiva, a la prestació del servei d’ensenyament en la titulació objecte de matrícula. I aquesta és l’única prestació correlativa al pagament d’aquestes quotes. En formalitzar la matrícula, l’estudiant consent i accepta que la docència, tutories, pràctiques i proves d’avaluació poden ser presencials o a distància (quan les autoritats competents ho imposin, de manera directa o indirecta).

L’obligació de pagament íntegre de les quotes esmentades subsisteix fins i tot en cas que, per causes alienes a la Universitat, algunes de les activitats formatives objecte de la titulació no puguin desenvolupar-se segons la planificació docent prevista a l’inici del curs acadèmic. Si passés, la Universitat garantiria a l’estudiant que tal activitat serà reprogramada per quan sigui possible, tenint en consideració l’interès dels alumnes i els altres criteris acadèmics que s’hagin d’aplicar.

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l’import restant es podrà pagar de les maneres següents:

 

  • Pagament únic

    La realització del pagament únic comporta un descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

 

  • Pagament mensual

    En deu quotes a través de finançament bancari especial de CaixaBank al 0 % d'interès. També comporta el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.

 

  • Pagament fraccionat

    En tres quotes el primer curs i dues quotes en el segon.

  • Nou finançament especial

    Nous acords de finançament bancari amb condicions especials.
    - Banc Sabadell
    - CaixaBank
    - Banco Santander
    Totes les opcions de finançament també comporten el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.
     

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
[email protected]

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els candidats al màster universitari en Psicologia General Sanitària han de tenir el títol de llicenciat o graduat en Psicologia i haver obtingut en aquesta formació almenys 90 crèdits de contingut sanitari. Aquest programa formatiu no exigeix experiència professional prèvia.

OBJECTIUS

El màster universitari en Psicologia General Sanitària té com a objectiu principal formar els professionals en l’adquisició dels coneixements i les competències necessaris per a la realització d’intervencions psicològiques i avaluacions, així com per a la recerca sobre els aspectes que influeixen en la promoció i millora de l’estat general de la salut.

Així mateix, s’ofereix la formació en els fonaments científics i professionals de la psicologia sanitària, i específicament en l’entrenament de les habilitats bàsiques del psicòleg general sanitari.

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA

També et podria interessar