🎓 Estudiants de Periodisme publiquen a la revista londinenca Artefact

Alumnes de 4t de Periodisme han col·laborat recentment amb la revista londinenca Artefact+ Magazine

Fecha: dimarts, 20 de de juny de 2017 a las 17:30h

Reportatges d'estudiants a la revista londinenca Artefact

Alumnes de 4t de Periodisme han col·laborat recentment amb la revista londinenca Artefact+ Magazine, editada i publicada pel London College of Communication, facultat de la University of Arts London (UAL).

Es tracta d’una revista de caràcter social, de denúncia i investigació que ha confiat en els alumnes de la Universitat per col·laborar amb la nova entrega, sota el títol “Truth and Terror”. Els treballs d’investigació publicats pels estudiants s’han realitzat en el marc de l’assignatura de General Ethics, impartida pel Dr. Miguel Franquet, i abasten diversos temes tant d’actualitat com atemporals, relacionats entre si per la temàtica escollida per aquesta entrega.

Francesco Colucci, l’estudiant d’Erasmus, Soren Engelbrecht, i Leyre Merino han publicat el reportatge “Black-market Barcelona “, una investigació sobre la connexió entre els venedors de llaunes (llauners) al barri del Raval i les màfies de droga. L’estudiant d’Erasmus, Evander Pedersen, Jara Atienza i Montse Vila-Masana han col·laborat amb el reportatge “Homless but not hopeless“ sobre la iniciativa “Homeless Entrepreneurs“ impulsada per Andrew Funk per ajudar les persones sense sostre a sortir dels carrers potenciant els seus talents per trobar un treball digne. Pau Castelló i Eduardo Altarriba amb l’article sobre l’auge de l’extrema dreta a Europa “Flirting with fascism?”,que conté les il·lustracions de l’exalumne de Periodisme, Guillermo Altarriba. Per últim, l’estudiant d’Erasmus, Sebastian Blum i Ana Alegre han realitzat l’entrevista titulada “Photographing horror” amb dos foto-periodistes: l’alemany i premi World Press Photo de Notícies Generals, Christoph Bangert,  i el col·laborador de El País, Antonio Ruiz. En el text, juntament amb les impactants fotografies de l’horror, es descobreixen els conflictes ètics sobre la publicació d’imatges de sofriment.  

El professor Franquet,  va guanyar el segon premi als projectes d’innovació i millora de la qualitat docent pel curs 2016-2017 per l’enfocament pràctic que va donar a aquesta assignatura del grau en Periodisme, en proposar els alumnes viure el periodisme d’investigació des de zero fins a veure publicats els seus treballs en un mitjà londinenc.

Reportatges d'estudiants a la revista londinenca Artefact