🎓 Assajos en línia a l'espera que pugi el teló 


En els temps de confinament que vivim, tots no hem hagut d'adaptar a la situació. El Grup de Teatre de la Universitat - ‘Prosceni’ - també ho ha fet: segueix els seus assajos, però aquesta vegada, de manera online. Cada setmana, assagen entre 2 i 3 hores, igual que quan ho feien de manera presencial. “És exactament igual, no hem modificat res, al contrari, ho hem intensificat”, segons l'el seu director i col·laborador de la Universitat, l'actor Quim Casas.

Fecha: dilluns, 27 de abril de 2020 a las 10:15h

Assajos online en espera que pugi el teló 


En els temps de confinament que vivim, tots hem hagut d'adaptar-nos a la situació. El grup de teatre de la Universitat, Prosceni, també ho ha fet: continua els assajos, però aquesta vegada de manera online. Cada setmana assagen entre dues i tres hores, igual que quan ho feien de manera presencial. “És exactament igual, no hem modificat res; al contrari: ho hem intensificat”, segons el seu director i col·laborador de la Universitat, l'actor Quim Casas.

“Pensava que seria més complicat assajar via online”, assegura. En els assajos virtuals tenen l'oportunitat de treballar la interpretació, el text, la mirada, la veu, l'expressivitat, el tempo i petits detalls com la manera de pronunciar de cada personatge. No obstant això, via streaming no poden treballar les distàncies, el moviment o les entrades i sortides d'escena, però, com que ho van assajar abans del confinament, ho diuen “a viva veu, fent una acotació”.

En aquests moments, els actors i les actrius del grup de teatre estan preparant una obra anomenada Quin caràcter. Aquesta és una comèdia en què es representaran diverses escenes de diferents autors, alguns referents a Catalunya, com, per exemple, passatges d'obres de Xavier Miralles o d'Iván Campillo. “Tot són escenes per desconnectar i passar-s'ho bé, és com fer zàping i veure fragments de comèdies amb les quals rius”, diu Casas. Malgrat l'ajornament de l'estrena, actors, actrius i el director fins i tot esperen una data definitiva. Mentrestant, assajaran per oferir la millor interpretació dalt de l'escenari.

 

Comunicació constant 

Encara que els alumnes hagin deixat d'anar a la Universitat de manera presencial, la majoria de les activitats es continuen fent de manera virtual. Una d'aquestes és el Taller de Comunicació, que es fa cada mes i que porten tres membres de la productora Blauter, en la qual també participa Quim Casas. “Ho hem mantingut exactament igual, perquè l'actitud ha estat absoluta. Tots els que venien presencialment han vingut al taller virtual independentment dels seus llocs de procedència”, afirma Casas.

Cada mes en el taller es tracta un aspecte molt concret, com la mirada, el moviment dels braços o el control dels nervis. És a dir, “un monogràfic concret sobre un tema”, segons Quim Casas, professor de la nostra universitat i actor. El taller “funciona molt bé”, assegura. Per exemple, en la part en què es donen consells per a la comunicació tant en l'àmbit laboral com en el personal, s'han adaptat les classes a la fórmula de reunions virtuals.

Assajos online en espera que pugi el teló