馃帗 L'auditoria integral transcendeix del financer

D'aquest nou paradigma de l'auditoria i, per tant, de la professi贸 d'auditor, ha parlat el president del Col路legi d'Auditors i Censors Jurats de Comptes de Catalunya, Antoni G贸mez, durant l'acte de graduaci贸 de la nova promoci贸 del m脿ster universitari en Auditoria de Comptes i Comptabilitat.

Fecha: dimarts, 10 de juliol de 2018 a las 14:30h

L'auditoria integral transcendeix del financer

L'auditoria ha deixat de centrar el seu focus exclusivament en els aspectes financers, ara t茅 una visi贸 integradora que incorpora facetes com el capital hum脿, el capital relacional o les implicacions mediambientals. D'aquest nou paradigma de l'auditoria i, per tant, de la professi贸 d'auditor, ha parlat el president del Col路legi d'Auditors i Censors Jurats de Comptes de Catalunya, Antoni G贸mez, durant l'acte de graduaci贸 de la nova promoci贸 del m脿ster universitari en Auditoria de Comptes i Comptabilitat.

Aquesta dimensi贸 hol铆stica de l'auditoria suposa que aquesta depassi els marges de les "f贸rmules convencionals" per alinear-se amb la visi贸 del "integrated thinking". Aix貌 suposa que l'auditor integri en els seus informes "els factors din脿mics que condicionen la sostenibilitat del futur".

A m茅s, la perspectiva multidisciplin脿ria connecta amb la utilitat social de l'auditoria, que ha de servir per informar "no nom茅s als gestors de les empreses i organitzacions, sin贸 tamb茅 als empleats, clients, prove茂dors i p煤blic en general". A aquest p煤blic divers no nom茅s li interessa el quadre estrictament econ貌mic que li pot proporcionar l'auditor, sin贸 tamb茅 aspectes com "el mediambiental o la gesti贸 de les persones".

G贸mez tamb茅 ha al路ludit als canvis que la tecnologia han propiciat al m贸n de l'auditoria: "ha transformat la mentalitat de l'auditor". Aix貌 茅s un aspecte al qual tamb茅 ha fet refer猫ncia l'estudiant Miquel Muntaner, que ha parlat en representaci贸 de la resta dels seus companys del m脿ster. Muntaner considera que s'obren grans oportunitats a l'auditor com a conseq眉猫ncia del pes que estan adquirint aspectes com "la tecnologia, el big data o el compliance".

El moment central de la cerim貌nia de graduaci贸 ha estat la imposici贸 de beques i el lliurament de diplomes. L'acte ha concl貌s amb les intervencions del director de m脿sters i postgraus de la Universitat, Iv谩n Rosegui, i la rectora, Eva Perea.

 

m脿ster en auditoria de comptes i comptabilitat