Fecha: divendres, 12 de gener de 2018 a las 15:15h

Viatge al cor de la comunitat internacional

Un grup d'estudiants, gran part d'ells de l'assignatura de Dret internacional públic, es desplaçaran a final de mes a Ginebra, seu de les Nacions Unides,  per seguir el "Curs sobre els Drets Humans i la Pau en el marc de les Nacions Unides". És el segon any que es realitza aquesta iniciativa, impulsada per la Càtedra UNESCO sobre "Paz, Solidaritat i Diàleg Intercultural" de la nostra universitat i la University for Peace de l'ONU.

En impartir-se en Ginebra, el curs permet conèixer un dels centres neuràlgics del Dret internacional, ja que en aquesta ciutat suïssa tenen seu algunes de les més importants institucions internacionals, com és el cas de les Nacions Unides.

El programa inclou activitats com una visita guiada a la Biblioteca de les Nacions Unides, al museu de la Creu Roja Internacional i la Mitja Lluna Roja o l'Organització Mundial del Comerç.

Però, fonamentalment, estan programats trobades i sessions en el marc de les organitzacions internacionals i les missions diplomàtiques. Així, està prevista la realització de conferències i col·loquis en la Missió Permanent d'Espanya davant l'ONU, l'Associazione Comunità Papa Giovanni XXIII, l'Oficina per a la Coordinació de les Assumptes Humanitaris, la Missió Permanent d'Uruguai davant l'ONU, l'Associació de Funcionaris Internacionals Espanyols i l'Oficina de la UNESCO,

L'estada es desenvoluparà entre els dies 29 i 31 de gener i constituirà una experiència de gran valor per prendre contacte amb la realitat del dret i la política internacionals. El fet que la Universitat tingui una Càtedra UNESCO facilita, en gran manera, aquest acostament a les entranyes de la comunitat internacional.

Curs sobre la pau