🎓 Documentació històrica amb òptica de gènere

Els dies 27 i 28 d'octubre de 2020, el Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Recerca (CRAI) de la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona organitza dues jornades científiques que tenen com a objecte donar a conèixer la documentació eclesiàstica i jurídica que conté la Biblioteca Universitària de Barcelona, fruit de la desamortització conventual del segle XIX.

Fecha: dilluns, 26 de octubre de 2020 a las 18:45h

Documentació històrica amb òptica de gènere

Els dies 27 i 28 d'octubre de 2020, el Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Recerca (CRAI) de la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona organitza dues jornades científiques que tenen com a objectiu donar a conèixer la documentació eclesiàstica i jurídica que conté la Biblioteca Universitària de Barcelona, fruit de la desamortització conventual del segle XIX. Com diu el títol (El fons antic de la Universitat de Barcelona amb perspectiva de gènere), en les diverses ponències s'aborda l'estudi dels sermons, tractats, legislació, etc. de l'època moderna i contemporània des de l'angle d'interès que aquesta documentació ofereix per al coneixement de la història del pensament des de l'òptica de gènere.

En les jornades hi col·laboren la directora del CRAI, la Dra. Neus Verger; el Departament d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona, a través de les doctores Mariela Fargas Peñarrocha i M. Ángeles Pérez Samper, i la Càtedra Rei Martí l'Humà, Comte de Barcelona, de la nostra universitat, a través de la seva directora, la Dra. Rosa M. Alabrús.

La jornada del dia 27 inclou una molt útil visita virtual (a les 13:00) a l'exposició documental preparada per a l'ocasió.

L'interès de les dues jornades i de l'exposició és excepcional perquè permet obtenir una informació fonamental no només per la seva aportació acadèmica, sinó per la projecció social que la temàtica de gènere té en el conjunt de la societat, avui especialment sensibilitzada en aquesta qüestió, amb la qual cosa, a més, es compleixen fidelment les directrius que dicta l'AQU respecte a la inserció social de la recerca.

Enllaç a la sessió del 27 d'octubre

Enllaç a la sessió del 28 d'octubre.

Documentació històrica amb òptica de gènere