🎓 Emprenedoria solidària i sostenible en les canyetes Sabaï

Es tracta d'una idea emprenedora consistent en la comercialització de canyetes de bambú biodegradables i reutilitzables.

Fecha: dijous, 18 de de juliol de 2019 a las 15:00h

Emprenedoria solidària i sostenible en les canyetes Sabaï

Emprenedoria social, acció solidària, conscienciació mediambiental, apoderament de la dona i compromís educatiu. Tots aquests ingredients conflueixen en el projecte Sabaï. Es tracta d'una idea emprenedora que consisteix en la comercialització de canyetes de bambú biodegradables i reutilitzables. La persona que hi ha darrere d'aquesta iniciativa és Alejandra Borrell, una estudiant del màster universitari en Gestió i Comunicació d'Entitats Socials i Solidàries, que, precisament, ha formulat i desenvolupat el projecte Sabaï al seu TFM.

El component mediambiental deriva del fet que la utilització de les canyetes Sabaï contribuiria a reduir l'ús de les de plàstic. Aquesta substitució suposaria un gran avenç en el cas d'Espanya, on s'utilitzen 13 milions de canyetes de plàstic al dia, la qual cosa el converteix en el país europeu que més palletes consumeix per habitant i any, segons dades de Greenpeace que Alejandra Borrell cita al seu treball. En aquest punt, l'autora d'aquest TFM recorda que les palletes de plàstic convencionals triguen 500 anys a degradar-se.

L'aspecte solidari s'explica per la destinació de les quantitats recaptades amb la venda de les palletes Sabaï, que es poden adquirir en lots de quatre i de vuit unitats i a l'engròs. Els diners es destinen al finançament de les activitats de l'escola que la Fundació Cambodja Somriu té en aquest país del sud-est asiàtic. L'objectiu de Cambodja Somriu és promoure l'educació i l'alfabetització en un país que pateix un important retard en aquest aspecte, a causa de les mesures repressives dels Khmers Vermells. A Cambodja, la Fundació té un centre a la zona de Prey Tholck Village.

Sabaï es presenta, a més, com un instrument per a la millora de les condicions de vida de les dones d'aquesta zona de Cambodja. Algunes de les mares dels estudiants de l'escola seran ocupades en l'elaboració de les canyetes. Això els permetrà introduir-se en el món laboral, un entorn al qual les dones tenen difícil accedir en el context social cambodjà.

El treball d'Alejandra Borrell, titulat "Apoderament de la dona a través de la Fundació Cambodja Somriu i la creació de la marca Sabaï", ha estat dirigit pel professor Josep Lluís Ortuño.

Emprenedoria solidària i sostenible en les canyetes Sabaï