Fecha: divendres, 07 de setembre de 2018 a las 14:30h

Un nou equilibri en la fotografia de la malaltia

La professora de Fotografia del grau en Periodisme, Rebeca Pardo, participa en la II International Conference on Photograhy in Academic Research, que promou la Bribeck University of London i se celebra entre els dies 6 i 8 de setembre a la seu d'aquesta universitat.

Pardo intervé amb la ponència "Fotògrafs i fotografiats: una desigual relació de poder en la representació visual de la malaltia, des dels començaments de la fotografia fins a l'era de la post veritat". Es tracta d'un tema a què aquesta professora ha dedicat gran part de la seva labor investigadora i divulgativa.

La presentació de Rebeca Pardo descriu una evolució en la relació que vinculava a fotògraf i retratat en contextos de malaltia. Així, mostra com, des d'una lògica que imposava el domini gairebé total del fotògraf i una visió estigmatitzant de la malaltia, s'ha passat, en els últims temps, a una nova relació en la qual pacients i cuidadors han guanyat l'accés a la seva representació visual.

Destaca aquesta professora del grau en Periodisme i la normalització i humanització del malalt que implica aquest nou equilibri i la contribució a aquest d'internet i les xarxes socials.

 

Fotografia de la malaltia