馃帗 Un nou equilibri en la fotografia de la malaltia

La professora de Fotografia del grau en Periodisme, Rebeca Pardo, participa en la II International Conference on Photograhy in Academic Research, que promou la Bribeck University of London

Fecha: divendres, 07 de setembre de 2018 a las 15:30h

Un nou equilibri en la fotografia de la malaltia

La professora de Fotografia del grau en Periodisme, Rebeca Pardo, participa en la II International Conference on Photograhy in Academic Research, que promou la Bribeck University of London i se celebra entre els dies 6 i 8 de setembre a la seu d'aquesta universitat.

Pardo interv茅 amb la pon猫ncia "Fot貌grafs i fotografiats: una desigual relaci贸 de poder en la representaci贸 visual de la malaltia, des dels comen莽aments de la fotografia fins a l'era de la post veritat". Es tracta d'un tema a qu猫 aquesta professora ha dedicat gran part de la seva labor investigadora i divulgativa.

La presentaci贸 de Rebeca Pardo descriu una evoluci贸 en la relaci贸 que vinculava a fot貌graf i retratat en contextos de malaltia. Aix铆, mostra com, des d'una l貌gica que imposava el domini gaireb茅 total del fot貌graf i una visi贸 estigmatitzant de la malaltia, s'ha passat, en els 煤ltims temps, a una nova relaci贸 en la qual pacients i cuidadors han guanyat l'acc茅s a la seva representaci贸 visual.

Destaca aquesta professora del grau en Periodisme i la normalitzaci贸 i humanitzaci贸 del malalt que implica aquest nou equilibri i la contribuci贸 a aquest d'internet i les xarxes socials.

 

Fotografia de la malaltia