🎓 La "jungla" de la secció d'Esports d'un mitjà

Els alumnes de tercer i quart any del grau en Periodisme van assistir dimarts passat, 4 d'octubre, a una conferència de l'actual cap de la redacció d'Esports d'El Periódico de Catalunya, Albert Guasch.

Fecha: dilluns, 10 de d'octubre de 2022 a las 12:45h

La "jungla" de la secció d'Esports d'un mitjà

Els alumnes de tercer i quart any del grau en Periodisme van assistir dimarts passat, 4 d'octubre, a una conferència de l'actual cap de la redacció d'Esports d'El Periódico de Catalunya, Albert Guasch. La xerrada va formar part de les assignatures Gèneres Periodístics i Periodisme Esportiu, que imparteix el professor José Ignacio Castelló.

Guasch va oferir als alumnes una visió professional sobre el periodisme esportiu. Sota el títol Informació esportiva: especialització i gèneres periodístics, el ponent va explicar als futurs periodistes de la Universitat les rutines d'una redacció o les habilitats que se li exigeix a un periodista esportiu. "Esports és la selva, la jungla, comparada amb altres seccions", va afirmar Guasch per a diferenciar a aquesta especialitat periodística d'unes altres.

Els alumnes van seguir els seus consells i van debatre amb el ponent sobre l'actualitat dels mitjans de comunicació. També van conèixer la seva impressió sobre la convivència de la versió en línia i impresa en una redacció. "Estem avançant acceleradament al món digital, però sense deixar arrere el paper", va dir.

La carrera professional de Guasch es va iniciar en La Mañana Lleida. Després de caps de setmana treballant en la secció d'esports a càrrec d'esdeveniments, com les Olimpíades de Barcelona 92, va complir el seu somni sent corresponsal als Estats Units. Una vegada a Barcelona, va arribar a El Periódico de Catalunya cobrint diferents continguts fins que fa set anys va prendre el comandament de la redacció d'Esports.

La