🎓 Convé equilibrar feina presencial i remota

Ni realitzar totes les hores en fórmula de teletreball ni renunciar a les possibilitats de flexibilització que aquesta modalitat ofereix: cal buscar un equilibri entre el treball en remot i el que es presta de manera presencial.

Fecha: dijous, 17 de juny de 2021 a las 14:45h

Convé equilibrar feina presencial i la remota

Ni fer totes les hores en fórmula de teletreball ni renunciar a les possibilitats de flexibilització que aquesta modalitat ofereix: cal buscar un equilibri entre la feina en remot i la que es fa de manera presencial. Aquest ha estat un dels punts fonamentals de coincidència entre la secretària general de la Unió Sindical Obrera de Catalunya, María Recuero, i la presidenta de la Comissió Laboral i Recursos Humans de Foment del Treball, María de los Ángeles Tejada, a què la Universitat ha reunit en una de les taules rodones dels seus Diàlegs de Bellesguard.

Des de la constatació que el teletreball és una realitat que "ha vingut per quedar-se", les dues especialistes han aportat arguments per defensar que la inclusió d'aquesta modalitat no suposi la desaparició absoluta de la "part física". En aquest sentit, Recuero ha al·ludit a l'"estrès i l'angoixa" que es deriven de la sensació d'"aïllament laboral" que pot tenir el teletreballador.

A aquest factor, Tejada n'ha afegit un altre: "l'estancament". Des del seu punt de vista, "el treballador que presta els seus serveis des de casa executa la seva feina, però no està millorant com a treballador". Aquesta millora que neix de l'aprenentatge requereix un contacte amb l'equip. Per això creu que cal "fomentar" que, al setembre, els que estan en règim de treball a distància reprenguin una part de la feina presencialment.

Tant Recuero com Tejada també han destacat la importància que l'empresa acompanyi el treballador en els processos d'adaptació tecnològica. "Hi ha persones que, per les seves circumstàncies, no saben teletreballar. Cal posar les mesures perquè aquesta gent no es perdi", ha apuntat Recuero.

Per a Tejada és fonamental que l'empresa comuniqui periòdicament al treballador quina és la perspectiva de creixement i evolució de l'empresa, d'aquesta manera tindrà temps d'adaptar-se al que ve: "El treballador ha de saber quin és el lloc que ocupa en la cadena de valor".

Tejada ha fet referència a dades que ja es coneixen d'aquests mesos d'expansió del teletreball. Una de les més cridaneres és la diferent predisposició al teletreball segons el sexe del treballador: "Les dones estan més predisposades a treballar des del domicili. Des que es va tenir ocasió de tornar a les oficines, gairebé cap home treballa ni un sol dia a casa".

Respecte a la coneguda com a Llei del Teletreball, mentre Recuero ha recordat que "moltes empreses s'han negat a pagar les despeses que estableix la norma", Tejada ha observat que els increments de costos del teletreball han fet que companyies que hi estaven predisposades s'hagin replantejat implantar el treball en remot.
 

Convé equilibrar feina presencial i la remota