馃帗 Ingr茅s del professor Soldevila en la RAED

El professor del Departament d'Econ貌miques i Empresarials i director del m脿ster universitari en Auditoria de Comptes i Comptabilitat, Ramon Soldevila de Monteys, ha ingressat com a Acad猫mic Corresponent en la Reial Acad猫mia Europea de Doctors.

Fecha: divendres, 08 de febrer de 2019 a las 16:30h

Ingr茅s del professor Soldevila en la RAED

El professor del Departament d'Econ貌miques i Empresarials i director del m脿ster universitari en Auditoria de Comptes i Comptabilitat, Ramon Soldevila de Monteys, ha ingressat com a Acad猫mic Corresponent en la Reial Acad猫mia Europea de Doctors. L'entrada en aquesta corporaci贸 centen脿ria s'ha formalitzat en una cerim貌nia solemne celebrada en la seu de Foment del Treball.

Part fonamental d'aquesta cerim貌nia 茅s la lectura d'un discurs d'ingr茅s. Soldevila ha centrat el seu en una an脿lisi de la regulaci贸 comptable, tant des d'una perspectiva general com des de la consideraci贸 de les adaptacions sectorials i, dins d'elles, amb especial accent en el sector hoteler.

En aquest sentit, ha partit de les xifres sobre el pes del turisme en el conjunt de l'economia espanyola per reclamar la import脿ncia de comptar amb sistemes estad铆stics i comptables fiables i adaptats a les singulars caracter铆stiques del sector.

A parer seu, 茅s important que cada sector disposi d'un pla de comptabilitat propi, que possibiliti als agents que operen en un mateix 脿mbit compartir el mateix llenguatge. Quelcom que no permet el Pla General de Comptabilitat, que 茅s "massa gen猫ric".

Encara que aprecia les dificultats que aix貌 comportaria, Soldevila s'ha mostrat favorable a la implantaci贸 en la comptabilitat del sector hoteler espanyol de l'Uniform System of Accounts for the Lodging Industry (USALI), que s'empra als Estats Units. De fet, creu que els comptables del nostre pa铆s seran capa莽os no nom茅s d'adoptar aquest sistema sin贸 tamb茅 de millorar el m猫tode.

La r猫plica al discurs d'aquest nou membre de la Reial Acad猫mia de Doctors ha vingut de part del doctor en Ci猫ncies Econ貌miques i Empresarials, Juan Corona Ram贸n, que tamb茅 茅s rector honorari de la nostra universitat.

 

Ingr茅s del professor Soldevila en la RAED