🎓 Des de Pequín arriba una crida al valor interpersonal del perdó

Sara Prats, Claudia Rossy, Alejandra Vázquez i Joaquín Pardo, alumnes de Psicologia, i la professora del grau de Psicologia Montserrat Lafuente van viatjar fins a Xina per participar en la sessió plenària internacional del Parlament Universal de la Joventut

Fecha: divendres, 20 de d'octubre de 2017 a las 14:30h

Viatge a Pequín per al Parlament Universal de la Joventut

Sara Prats, Claudia Rossy, Alejandra Vázquez i Joaquín Pardo, alumnes de Psicologia, i la professora del grau de Psicologia Montserrat Lafuente van viatjar fins a Xina per participar en la sessió plenària internacional del Parlament Universal de la Joventut, fòrum mundial organitzat per Joventut Idente i l'Associació d'Amistat dels Pobles Xinesos amb els Països Estrangers, organisme amfitrió en aquesta edició. Va tenir com a resultat el "Manifest PUJ 2017" en el qual es llegeix:

"Nosaltres, joves del Parlament Universal de la Joventut, hem posat el perdó com a clau de les nostres relacions interpersonals, en aquests tres anys de treball. Ha estat un exercici que ha requerit tot el nostre compromís, però gràcies a això hem aconseguit veure la bellesa que té una relació autèntica. En aquest manifest hem recollit les nostres experiències. Les posem a les teves mans".

El tema de la sessió, a la qual van assistir un centenar de joves procedents de diversos països d'Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa, va ser "Relacions interpersonals: claus per a una nova civilització. Un viatge anomenat perdó". L'objectiu de la trobada era proposar l'experiència del perdó com a element restaurador de les relacions humanes i, per tant, peça clau per a una societat més justa i fraterna.

Els alumnes del grau en Psicologia i la professora Lafuente van coincidir amb la resta dels assistents en què el perdó és clau per a la convivència humana en una societat lacerada per l'odi, la violència i l'individualisme. "El perdó dignifica a l'ésser humà i restaura els vincles perquè exigeix una trobada autèntica entre persones i la capacitat de posar-se en el lloc de l'altre, la qual cosa és aplicable a la relació entre països i cultures", van concloure tots els presents.

Des de 2014, prop de 3000 joves d'Alemanya, Bolívia, Brasil, Camerun, Xile, Xina, Corea del Sud, Colòmbia, Equador, Espanya, Estats Units, Filipines, Índia, Itàlia, Japó, Mèxic, Perú i Rússia han treballat en el perdó com a clau de tot tipus de relació, cent dels quals van viatjar com a representants dels seus països a Pequín. En la sessió plenària internacional de Pequín es van posar en comú les aportacions de cada nació a fi de redactar un manifest que expressés les experiències de tots els joves. Per a això, han seguit una metodologia anomenada "girs d'idees", que consisteix a partir del coneixement profund del tema i la cerca sincera de la veritat, amb actitud d'escolta, respecte i compromís personal per prendre decisions i formular propostes conjuntament. Mitjançant regles i pautes de diàleg parlamentari s'aporten idees o propostes que es puguin concretar i assumir, s'estableixen torns de paraula per decantar les millors, d'acord amb els lineaments, valors i ideals recollits en la Carta Magna per a una nova civilització del PUJ.

Després de la trobada a Xina, s'han posat en marxa cap a la propera sessió mundial, Madrid 2020, que versarà sobre el diàleg per a la pau.

Viatge a Pequín per al Parlament Universal de la Joventut