🎓 Lliçons de Periodisme amb primers espases dels mitjans

En les últimes setmanes, diverses primeres figures dels mitjans de comunicació han vingut a les aules del grau en Periodisme per traslladar als alumnes el valor de la seua experiència professional.

Fecha: divendres, 01 de de març de 2024 a las 15:45h

Lliçons de Periodisme amb primeres figures dels mitjans

En les últimes setmanes, diverses primeres figures dels mitjans de comunicació han vingut a les aules del grau en Periodisme per traslladar als alumnes el valor de la seua experiència professional. Tots van oferir el valor de la seua especialització i una visió de l'ofici sostingut en anys d'acompliment en mitjans de referència.

L'últim a incorporar-se a aquesta sèrie de sessions va ser el redactor d'Esports de TVE, Arsenio Cañada. Després de més de vint anys dedicat a la informació esportiva en TVE, va exposar la seua visió de quins són les claus d'aquesta especialitat i les profundes transformacions que ha experimentat en les últimes dues dècades. La seva presentació va tindre un gran valor, més si es té en compte que la Canyada va ser director d'Esports de TVE i presentador d'Esports en el Telenotícies durant tres anys.

Tan sols un parell de dies abans, el reporterisme de guerra va entrar de manera vívida en les classes a través del testimoniatge d'Amador Guallar. Aquest escriptor i reporter de guerra ha treballat a Àsia, Orient Mitjà i Àfrica. A més, és expert en campanyes de comunicació per a governs i organitzacions internacionals. En la seua faceta d'escriptor, és autor del llibre 'Els últims dies de l'Àfrica Salvatge'.

Quan parlem de vertader periodisme, cal tindre present que qualsevol professional de la informació és un investigador al servei de l'interés públic. És a dir, que tota forma de periodisme és, d'alguna manera, periodisme d'investigació. Aquesta és la perspectiva que va aportar la redactora especialitzada en temes d'Educació de La Vanguardia, Carina Farreras. En els seus més de trenta anys de trajectòria en aquest diari barceloní, Farreras ha treballat en les seccions d'opinió, economia i cultura, a més de l'educació.

Lliçons de Periodisme amb primeres figures dels mitjans