Fecha:


  • Comienza: dilluns, 16 de abril de 2018 a las 14:30h
  • Finaliza: dilluns, 16 de abril de 2018 a las 19:45h
Lugar:


  • Saló de Graus
Contacto

Valor i claus de futur de la Psicologia de l'Esport

La relació entre estat psicològic i rendiment físic està cada vegada més acreditada. Es tracta d'una influència bidireccional, la importància de la qual aflora especialment en la pràctica esportiva. En l'àmbit esportiu, cada vegada més sofisticat i mesurat, el factor psicològic s'ha revelat un aspecte determinant, la qual cosa explica que el psicòleg de l'esport hagi cobrat importància.

Per indagar sobre els reptes d'aquesta professió, la Universitat, a través del seu Postgrau en Psicologia Coaching en l'Esport, i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, organitzen el Workshop Psicologia de l'Esport: valor d'una professió i claus de futur.

El coordinador del postgrau en Psicologia Coaching en l'Esport de la nostra universitat i soci-director de la signatura Drive-Coaching, Francisco-Solano Romero; el vicedegà del Col·legi de Psicologia de Catalunya, Ricard Cayuela; i la llicenciada en Educació Física i directora del Servei d'Esports de la nostra universitat, Elena Ardíaca seran els encarregats d'obrir les sessions (15.30 hores).

El contingut del workshop es dividirà en quatre blocs i abastarà una contextualització general de l'àmbit de la psicologia de l'esport, un bloc centrat en el rol del psicòleg dins d'organitzacions esportives, un apartat on diferents professionals del sector explicaran les seves experiències com a professionals i finalment, un col·loqui centrat a establir les claus de futur en la Psicologia de l'Esport.

El doctor, enginyer, psicòleg de l'Esport i co-fundador de ACPE, Joan Riera i el psicòleg de la Real Federació Espanyola d'Hípica i professor de INEF de Lleida, Alex Gordillo, presentaran el bloc 'Psicologia de l'Esport S.XXI: valor i aportacions d'una professió' (16.00 hores).

El psicòleg del Departament de Psicologia del CAR Sant Cugat, Eduardo Amblar, al costat de la coordinadora Àrea Psicologia Esportiva en el FC Barcelona, Ana Merayo, aprofundiran en la delimitació del rol del psicòleg en les organitzacions esportives (17.00 hores).

Seguidament, en el tercer bloc (18.20 hores) es presentaran diferents experiències professionals en diversos àmbits de l'esport, com en pádel, amb el psicòleg Sergi Torondel; en bàsquet, de la mà del psicòleg i entrenador Marc Mercader; en atletisme, amb la psicòloga Anna Girbau; en natació, amb la nedadora i alumna de la nostra universitat, Mónica Cabal; en futbol amb l'exjugador i psicòleg Gerard Gomá; i finalment, en arbitratge, amb el director de l'Àrea d'Arbitratge de la Federació Catalana de Bàsquet i àrbitre de l'ACB, Jordi Aliaga.

A continuació s'obrirà un col·loqui entre Joan Riera i Alex Gordillo. Si la seva primera intervenció està dirigida a asseure les bases de la Psicologia de l'Esport, en aquest diàleg s'esforçaran a assenyalar els camins pels quals aquesta especialitzeu ha de transitar en el futur (Claus de futur en la Psicologia de l'Esport; 20.15 hores).

El Workshop conclourà amb un balanç de totes les aportacions realitzades (20.45 hores). L'accés és gratuït amb inscripció prèvia: es requereix inscripció mitjançant un mail a masters@uao.es, especificant "Inscripció II Whorkshop Psicologia de l'Esport".