🎓 Comunicació realista del compromís sostenible

L'emprenedoria sostenible en el sector de l'alimentació i les begudes apel·la a la responsabilitat, però també al realisme. Així ha quedat palès en la taula rodona que ha servit de tancament a l'acte de clausura del tram barceloní del màster en Food and Beverage Sustainable Entrepreneurship, un programa que la nostra universitat imparteix al costat de la London South Bank University (Londres) i la SAA School of Management (Torí).

Fecha: dijous, 06 de de febrer de 2020 a las 19:15h

Comunicació realista del compromís sostenible

L'emprenedoria sostenible en el sector de l'alimentació i les begudes apel·la a la responsabilitat, però també al realisme. Així ha quedat palès en la taula rodona que ha servit de tancament a l'acte de clausura del tram barceloní del màster en Food and Beverage Sustainable Entrepreneurship, un programa que la nostra universitat imparteix al costat de la London South Bank University (Londres) i la SAA School of Management (Torí). En aquest col·loqui hi han participat alguns dels professionals que han intervingut en les sessions del màster durant aquests mesos: Francesc Portet (general manager de Caseus); Álvaro Martín (general manager de Manufri); Maria Miralles (Comunicació i Màrqueting de Sabuma).

També hi ha intervingut la directora del màster, Chiara Civera, que ha traslladat un missatge de paciència i conscienciació. En aquest sentit, ha advertit que "moltes vegades els consumidors esperen de les companyies coses per a les quals encara no estan preparades". La sostenibilitat, ha explicat, és un camí del qual queden encara moltes etapes per recórrer. Per això, dins del repte de ser sostenibles, és important cuidar la comunicació, de manera que les companyies siguin capaces de "transmetre que la sostenibilitat és un procés i fer veure a la gent en quin punt es troben".

El recorregut és llarg, però no hi ha cap més remei que transitar-lo. "El futur serà sostenible o no serà", ha proclamat María Miralles. En aquesta línia argumental ha aflorat el compromís de totes les empreses representades en el col·loqui: el compromís de Sabuma amb la reducció de l'empremta hídrica, el de Manufri amb l'exquisida selecció dels seus socis, i el de Caseus amb el territori. En un moment en el qual la realitat del camp està d'actualitat, Francesc Portet ha recordat que Caseus treballa amb "petites granges", la qual cosa permet que habitants de petites poblacions continuïn vivint en l'entorn rural.

Cerimònia de clausura

Abans de la taula rodona s'ha fet una breu cerimònia, amb el lliurament dels diplomes corresponents a la part del màster que s'imparteix a Barcelona (les altres dues es cursen a Torí i a Londres). Hi han intervingut el vicerector de Recerca i Relacions Internacionals de la UAO CEU, Alessandro Mini, l'alumna del màster Angela Cantino, i la mateixa Chiara Civera.

Civera ha destacat el gran desenvolupament que ha experimentat el compromís sostenible en les empreses els últims 20 anys i la importància que existeixi un màster en emprenedoria sostenible. El que és paradoxal de tot això, ha afegit, és que "encara fem tard; hi ha molt a fer, moltes històries de negoci i societat per ser escrites". L'acte l'ha conduït el coordinador del màster a la nostra universitat, Abraham-Cornelis Trouswborst.

 

Comunicació realista del compromís sostenible