馃帗 Comunicaci贸 realista del comprom铆s sostenible

L'emprenedoria sostenible en el sector de l'alimentaci贸 i les begudes apel路la a la responsabilitat, per貌 tamb茅 al realisme. Aix铆 ha quedat pal猫s en la taula rodona que ha servit de tancament a l'acte de clausura del tram barcelon铆 del m脿ster en Food and Beverage Sustainable Entrepreneurship, un programa que la nostra universitat imparteix al costat de la London South Bank University (Londres) i la SAA School of Management (Tor铆).

Fecha: dijous, 06 de febrer de 2020 a las 19:15h

Comunicaci贸 realista del comprom铆s sostenible

L'emprenedoria sostenible en el sector de l'alimentaci贸 i les begudes apel路la a la responsabilitat, per貌 tamb茅 al realisme. Aix铆 ha quedat pal猫s en la taula rodona que ha servit de tancament a l'acte de clausura del tram barcelon铆 del m脿ster en Food and Beverage Sustainable Entrepreneurship, un programa que la nostra universitat imparteix al costat de la London South Bank University (Londres) i la SAA School of Management (Tor铆). En aquest col路loqui hi han participat alguns dels professionals que han intervingut en les sessions del m脿ster durant aquests mesos: Francesc Portet (general manager de Caseus); 脕lvaro Mart铆n (general manager de Manufri); Maria Miralles (Comunicaci贸 i M脿rqueting de Sabuma).

Tamb茅 hi ha intervingut la directora del m脿ster, Chiara Civera, que ha traslladat un missatge de paci猫ncia i conscienciaci贸. En aquest sentit, ha advertit que "moltes vegades els consumidors esperen de les companyies coses per a les quals encara no estan preparades". La sostenibilitat, ha explicat, 茅s un cam铆 del qual queden encara moltes etapes per rec贸rrer. Per aix貌, dins del repte de ser sostenibles, 茅s important cuidar la comunicaci贸, de manera que les companyies siguin capaces de "transmetre que la sostenibilitat 茅s un proc茅s i fer veure a la gent en quin punt es troben".

El recorregut 茅s llarg, per貌 no hi ha cap m茅s remei que transitar-lo. "El futur ser脿 sostenible o no ser脿", ha proclamat Mar铆a Miralles. En aquesta l铆nia argumental ha aflorat el comprom铆s de totes les empreses representades en el col路loqui: el comprom铆s de Sabuma amb la reducci贸 de l'empremta h铆drica, el de Manufri amb l'exquisida selecci贸 dels seus socis, i el de Caseus amb el territori. En un moment en el qual la realitat del camp est脿 d'actualitat, Francesc Portet ha recordat que Caseus treballa amb "petites granges", la qual cosa permet que habitants de petites poblacions continu茂n vivint en l'entorn rural.

Cerim貌nia de clausura

Abans de la taula rodona s'ha fet una breu cerim貌nia, amb el lliurament dels diplomes corresponents a la part del m脿ster que s'imparteix a Barcelona (les altres dues es cursen a Tor铆 i a Londres). Hi han intervingut el vicerector de Recerca i Relacions Internacionals de la UAO CEU, Alessandro Mini, l'alumna del m脿ster Angela Cantino, i la mateixa Chiara Civera.

Civera ha destacat el gran desenvolupament que ha experimentat el comprom铆s sostenible en les empreses els 煤ltims 20 anys i la import脿ncia que existeixi un m脿ster en emprenedoria sostenible. El que 茅s paradoxal de tot aix貌, ha afegit, 茅s que "encara fem tard; hi ha molt a fer, moltes hist貌ries de negoci i societat per ser escrites". L'acte l'ha condu茂t el coordinador del m脿ster a la nostra universitat, Abraham-Cornelis Trouswborst.

 

Comunicaci贸 realista del comprom铆s sostenible