🎓 Recerca sobre els efectes de la migració en la salut física i mental

La professora i directora d'estudis del grau en Psicologia, Laura Amado, es troba durant aquestes setmanes d'estada a la Pontifícia Universitat Catòlica d'Equador (PUCE).

Fecha: dimarts, 25 de de juliol de 2017 a las 16:00h

Efectes de la migració en la salut física i mental

La professora i directora d'estudis del grau en Psicologia, Laura Amado, es troba durant aquestes setmanes d'estada a la Pontifícia Universitat Catòlica d'Equador (PUCE). El propòsit de la seva visita és treballar en el projecte de recerca "Migració, duel i resiliència", que la nostra universitat desenvolupa en col·laboració amb PUCE i la Saint Johh's University de Nova York.

L'objectiu del projecte és explorar com els processos migratoris poden tenir conseqüències en la salut física i mental de les persones que hi participen. A més, també s'analitza el paper de factors protectors o de resiliència en el marc d'aquests processos. La informació necessària s'obté mitjançant la realització de 'focus groups' i entrevistes en profunditat a persones que hagin viscut una experiència de migració.

La implicació de la nostra universitat en aquesta iniciativa es produeix a través del grup de recerca "Educació, Família i Escola Inclusiva" (TRIVIUM). El projecte, que està coordinat per Laura Amado i la també professora de Psicologia de la nostra universitat Mar Álvarez, compta amb la col·laboració de la Prorrectora de la PUCE, Margalida Font, i amb la professora associada de la St. John's University Roberta Villalón.

En una propera fase del projecte, es dissenyaran diversos programes de prevenció intervenció, tant per a Catalunya com per a altres zones del món. L'objectiu és proporcionar eines d'ajuda les persones que s'enfronten als desafiaments que impliquen els processos migratoris i de tornada.

Efectes de la migració en la salut física i mental