🎓 La restauració del futur pansa per la robòtica

I és que "la robòtica ha arribat per a quedar-se" tal com ha afirmat Màrius Robles, un dels fundadors de Food by Robots, que serà el primer restaurant d'Espanya gestionat per robots.

Fecha: dimarts, 30 de d'abril de 2019 a las 19:15h

La restauració del futur passa per la robòtica

L'aplicació de la robòtica en el sector de la restauració obre moltes alternatives per innovar en aquest àmbit. Es tracta d'una via en expansió, ja que actualment hi ha més de 500 restaurants en el món que apliquen aquesta tecnologia. I és que "la robòtica ha arribat per a quedar-se" tal com ha afirmat Màrius Robles, un dels fundadors de Food by Robots, que serà el primer restaurant d'Espanya gestionat per robots.

Màrius Robles ha estat el ponent convidat en l'acte de clausura del Postgrau en Màrqueting i Comunicació Gastrónomica i Enólogica de la nostra universitat, on ha posat l'accent principalment en l'automatització col·laborativa. Es tracta que, en els restaurants, robòtica i humans vagin de la mà.

Tal com ha comentat Robles, hi ha diversos fets que demostren la utilitat de la robòtica en la restauració. El primer és l'increment d'inversió en food robotics i el segon l'abaratiment dels robots food.

La tecnologia pot ser una eina efectiva per als ciutadans i és que, anys enrere, era impensable fer tres cafès en 40 segones, pizzes que s'acaben de coure durant el trajecte del restaurant al domicili o la possibilitat de fer 350 hamburgueses en una hora, com han fet en el restaurant Creator de San Francisco. I tot això ha estat gràcies a la introducció de la tecnologia en els restaurants.

Per a Robles, el gran repte de l'aplicació de la robòtica en la restauració és l'experiència en sala, encara que ha observat que "a mesura que les generacions de nadius digitals creixin, se li donarà menys importància a aquest aspecte". "Cada vegada tenim més interioritzat la interacció digital".

Amb l'obertura de Food by Robots en els pròxims mesos, Marius pretén que es valori el sabor per sobre del plat, crear un "spotify de sabors" i és que aquest sembla ser el camí pel qual ens porten les noves tecnologies.

 

La restauració del futur passa per la robòtica