馃帗 "No estudieu disseny gr脿fic, sou periodistes"

Orient Mitj脿 茅s un dels llocs en qu猫s ha de considerar treballar un periodista que sent la vocaci贸.

Fecha: dimarts, 30 de octubre de 2018 a las 14:00h

"No estudieu disseny gr脿fic, sou periodistes"

Orient Mitj脿 茅s un dels llocs en qu猫s ha de considerar treballar un periodista que sent la vocaci贸. Aix铆 ho creu el periodista de la BBC, Rabi Hamamsah, que ha mantingut una trobada amb els alumnes del grau en Periodisme. "Si vols ser reporter, v茅s a Orient Mitj脿. No estudieu disseny gr脿fic, sou periodistes".

Aquest periodista jord脿 ha parlat fonamentalment d'Orient Mitj脿, per貌 serviria qualsevol lloc en el qual hi hagi conflicte i el periodisme pugui ser una forma de donar veu a la gent que sofreix.

La pon猫ncia d'Hamamsah es titulava "Journalism & Mitjana in the Middle East. Challenges and Opportunities". En aquesta l铆nia, s'ha referit al fet que despla莽ar-se com a corresponsal a Orient Mitj脿 representa, en si mateix, una gran oportunitat de contactar amb la gran quantitat de mitjans de diferents pa茂sos que estan establerts en aquesta zona del m贸n.

Precisament, una de les claus per treballar de forma segura com a periodista en aquesta regi贸 茅s contactar pr猫viament amb les persones adequades dins panorama medi脿tic. 脡s important comptar amb una xarxa que t'orienti en els primers passos.

De fet, el d'Hamamsah ha estat un missatge vocacional, per貌 no kamikaze. 脡s a dir, "la seguretat del periodista est脿 per davant de la hist貌ria que persegueix explicar". Sobre aquest particular, ha reconegut que hi ha pa茂sos en els quals 茅s arriscat exercir el periodisme, per貌 tamb茅 considera que el periodista ha de ser "h脿bil" per donar amb fonts i informadors de manera segura. Quan aix貌 s'aconsegueix i veuen la llum hist貌ries rellevants, pot ser que aquestes "tinguin impacte tant en les societats occidentals com en les d'Orient Mitj脿".

A l'hora de difondre aquests reportatges o hist貌ries, a m茅s, el periodista compta avui amb la gran versatilitat de formats. El multim猫dia packet 茅s una f贸rmula que permet explicar les coses de forma integral i salvar els obstacles que es troben quan es compta amb un sol canal.

Hamamsah tamb茅 ha reflexionat sobre el paper de les xarxes socials i la forma en qu猫 el periodista ha d'utilitzar-les. En aquest punt, ha advertit del risc que el periodista es comporti a les xarxes "m茅s com activista que com periodista. Aquest 茅s un problema dels periodistes locals d'Orient Mitj脿, que es comporten m茅s com activistes".