El patrimoni culinari i gastronòmic és un dels elements que més bé representen la idiosincràsia d'una cultura i l'essència dels territoris i les seves gents. La cuina és una manera directa de connectar amb la identitat dels pobles.
Respecte a Barcelona i Catalunya, això és el que s'han proposat fer Anna Riera i Rosi Song al llibre A taste of Barcelona. The history of catalan cooking and eating (Rowman & Littlefield Publishers). L'obra proposa un recorregut pels gustos típics de la ciutat de Barcelona i els posa en relació amb el seu context cultural.
El llibre es presentarà en el marc del Congrés de Patrimoni Alimentari, organitzat per ODELA i la Fundació Alícia, que es fa el dia 18 de juny a la llibreria Altaïr, de Barcelona.
Anna Riera és una de les grans divulgadores i investigadores del món de la comunicació gastronòmica. Periodista especialitzada en aquest àmbit, és la directora del postgrau en Màrqueting i Comunicació Gastronòmica i Enològica, que s'imparteix a la nostra universitat.
|
CORREU |