Fecha: dilluns, 09 de octubre de 2017 a las 16:30h

El gos també és el millor amic del psicoterapeuta

La Unitat Terapèutica d'Assistència Psicològica que la Universitat recentment ha posat en funcionament, amb seu en les consultes externes de l'Hospital Universitari Sagrat Cor, ha incorporat una nova prestació a la seva cartera de serveis. Es tracta del programa de psicoteràpia assistida amb gossos, que s'ofereix gràcies a l'acord aconseguit amb l'associació Conectadogs.

D'aquesta manera, la unitat integrarà en el seu funcionament els beneficis i facilitats que aporta el fet de comptar amb la presència de coterapeuta caní en la psicoteràpia. D'això es beneficiaran pacients de totes les edats, però especialment els adolescents que presenten problemes emocionals o del comportament.

La teràpia assistida amb gossos ha demostrat la seva eficàcia. La presència d'un gos augmenta la motivació del pacient, millora la seva atenció i concentració i disminueix els sentiments de rebuig. S'uneix a la teràpia un agent que ni jutja ni prejutja i que mostra una acceptació incondicional, la qual cosa pot ser utilitzat pel terapeuta per crear el clima més adequat.

La Unitat de Terapèutica d'Assistència Psicològica de la Universitat, situada en les consultes externes de l'Hospital Universitari Sagrat Cor, és un punt en què conflueix docència, recerca i activitat assistencial. En la seva cartera de serveis s'inclou psiquiatria i psicologia infanto-juvenil i d'adults, neuropsicologia, psico-oncologia, teràpia familiar, psiquiatria i psicologia forense, teràpia assistida amb gossos i teràpia on-line. En la unitat també s'oferirà supervisió clínica. A més, estarà connectada amb un programa de doctorat i és la seu del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària.

Psicoteràpia amb gossos