Fecha: dimarts, 26 de setembre de 2017 a las 16:00h

Psicologia Sanitària a un entorn plenament assistencial

La nova edició del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària té aquest any una important novetat. A partir d'aquest curs, el màster començarà a impartir-se en la recentment inaugurada Unitat Terapèutica d'Assistència Psicològica de la Universitat, la qual cosa permetrà que les classes es desenvolupin en un context plenament sanitari. La Unitat està situada dins de l'Hospital Sagrat Cor, del grup Quirón Salut.

L'engegada de la Unitat suposa un salt qualitatiu a l'àrea de Psicologia de la nostra universitat. El que s'ha creat és un espai en què conflueixen docència, recerca i activitat assistencial. I aquest és l'entorn en què s'enclava el Màster Universitari en Psicologia General Sanitària.

Al mateix temps que proporciona un espai ideal per a l'aplicació del coneixement, La Unitat és en si mateixa un exemple de transferència de coneixement des de la Universitat a la societat, ja que s'ofereix una àmplia cartera de serveis assistencials.

Dins de l'àmbit de la Psiquiatria i Psicologia d'Adults, s'inclou atenció en els següents trastorns: ansietat, afectius, adaptatius, de la personalitat, mentals, dèficit d'atenció i dèficit d'atenció i hiperactivitat. Dins d'aquesta àrea, destaca la línia oberta per investigar i tractar les addiccions a les noves tecnologies.

En el camp de la Psiquiatria i la Psicologia Infantil i Juvenil, s'ofereix assistència per tractar trastorns de neuro-desenvolupament, emocionals i del comportament, a més dels dèficits d'atenció i hiperactivitat.

A més, la Unitat prestarà serveis a les àrees de neuropsicologia, psico-oncologia, teràpia familiar, psiquiatria i psicologia forense, teràpia assistida amb gossos i teràpia on-line.

El valor afegit que la Unitat aportarà a tota aquesta activitat és la connexió amb la docència i la recerca. En aquest aspecte, a més de la impartició del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària, destaca el fet que es proporcionarà supervisió clínica a professionals. A més, la Unitat està connectada amb un programa de doctorat en psicologia clínica i de la salut i està previst que s'imparteixin cursos especialitzats, com el de Trastorns de la Personalitat.

La Unitat Terapèutica d'Assistència Psicològica està dirigida per la psicòloga clínica i directora del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària, Montserrat Giner, amb el suport del psicòleg sanitari Simón García-Ventura.

Unitat Terapèutica de Assistència Psicològica