🎓 Doble màster universitari en Advocacia + Advocacia Internacional | Universitat Abat Oliba CEU

doble advocacia
Màster universitari en Advocacia i Procura + màster de formació permanent en Advocacia Internacional
Denominació

Màster universitari en Advocacia i Procura + màster de formació permanent en Advocacia Internacional
 

Àrea acadèmica

Dret i Ciència Política

Durada / Crèdits

16 mesos
120 ECTS

Certificació oficial de qualitat - AQU

Places / modalitat

60 / presencial-semipresencial

Organitzat amb
 
 
Perfil alumne

Advocats en exercici i estudiants del màster d'accés a l'advocacia que vulguin formar-se per poder prestar servei, no només en dret nacional, sinó també en dret europeu i internacional.

Altres juristes que requereixin una formació especialitzada en dret de la Unió Europea i dret internacional.

Admissió i matrícula

Obert el procés d'inscripció. Contacteu amb el Servei d'Informació de Postgrau per sol·licitar-ne l'ingrés.

Per a més informació

Calendari i horari

Màster universitari en Advocacia: d'octubre a desembre de l'any següent. Tardes de dilluns a divendres de 17:00 a 21:00.
Màster de formació permanent en Advocacia Internacional: d'octubre a juliol. Els divendres de 15:00 a 20:00 i dos dissabtes al mes de 09:00 a 14:00. 

Calendari Acadèmic

 

Màster universitari en ADVOCACIA
 

Som la universitat privada de Catalunya amb més experiència en l'àmbit del dret

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Especialització en assessoria jurídica europea i internacional de gran demanda en despatxos i empreses

La Llei 34/2006, de 30 d’octubre, reguladora de l’accés a les professions d’advocat i procurador dels tribunals, va introduir en l'ordenament jurídic l’exigència d’una capacitació professional addicional a la universitària abans d'inscriure's al col·legi professional.

Aquesta capacitació addicional consisteix a fer una prova d'accés (examen d’habilitació) després de superar 60 crèdits ECTS de cursos de formació acreditats pel Ministeri de Justícia i 30 crèdits ECTS de pràctiques tutelades.

De cara a l’adaptació al nou marc regulador de l’ensenyament del dret i de la preparació per a l’exercici de la professió d’advocat, la Universitat Abat Oliba CEU ofereix aquesta capacitació addicional exigida per la llei com un màster de caràcter professionalitzador i integra, dins de l’ensenyament teòric, tant les matèries directament relacionades amb l’exercici de la professió com les matèries transversals d’especial importància (com deontologia, negociació i formació en els valors de la igualtat i el respecte als drets humans).

El màster dona un accés personalitzat a Legal Quiz online de l'Editorial Lefebvre (una base de dades amb més de 1.500 preguntes tipus test adaptades al format de l'examen d'accés a l'advocacia). A més, dona accés al memento d'exercici professional de l'advocacia i al d'accés a l'advocacia.

El fenomen d'europeïtzació i globalització ha suposat l'expansió dels negocis i altres activitats més enllà de les fronteres nacionals. L'evolució de les noves tecnologies i la digitalització ha impulsat encara més aquesta tendència. A més, fins i tot dins de les nostres fronteres, un bon jurista necessita conèixer en profunditat el dret de la Unió Europea i l'internacional. 

Per tot això s'ha incrementat la demanda d'assessors i professionals jurídics que no només coneguin el dret nacional, sinó que tinguin coneixements especialitzats sobre el dret europeu i l'internacional, i sàpiguen moure's en aquests entorns.

2. Caràcter semipresencial

La combinació de formació presencial amb feina autònoma (però dirigida) de l'estudiant permet una gran flexibilitat en la formació alhora que una gran possibilitat d'aprofundir en la matèria. 

3. Experiència

Formem juristes des de 1973. Som la universitat privada de Catalunya amb més experiència en l'àmbit del dret.

4. Metodologia

El màster s'imparteix mitjançant un sistema combinat que inclou tres metodologies simultànies: conferències de juristes de prestigi reconegut, seminaris de discussió de casos pràctics basats en supòsits reals, i activitats dissenyades per desenvolupar habilitats i aptituds pràctiques i comunicatives. Les activitats presencials es completen amb feina autònoma (però dirigida) de l'estudiant.

5. Desenvolupament professional

Programa de pràctiques reals en importants despatxos professionals. Borsa de treball d'àmbit nacional i internacional amb més de 2.300 empreses associades amb ofertes de pràctiques en més de 20 països.

6. Professorat

Quadre docent compost per acadèmics, advocats, magistrats i altres professionals del món jurídic seleccionats per la seva trajectòria, el seu prestigi i la seva capacitat docent.

7. Ocupabilitat

La taxa mitjana d'inserció laboral és del 95,8 % en els estudis de postgrau del CEU (enquesta AQU 2020).

8. Recursos d'informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l'estudi i a la recerca amb l'objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d'amplis horaris d'obertura, fins i tot en cap de setmana, amb el millor equipament informàtic.

A més, la UAO CEU posa a l'abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté, en accés obert, les publicacions derivades de l'activitat docent, investigadora i institucional dels professors, alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS D'ADVOCACIA

Les classes del màster universitari en Advocacia les imparteixen experts i professionals amb una experiència docent o professional contrastada, i han estat triats pel seu prestigi i especialització en l’àmbit de l'advocacia.

Direcció acadèmica del màster

María Jesús Pesqueira Zamora. Doctora en Dret Processal per la UAO CEU i magistrada suplent de l'Audiència Provincial de Barcelona. Degana de les facultats de Dret i Empresa de la UAO CEU.

[email protected]

Coordinació acadèmica del màster

María Isabel Arias Díez. Llicenciada en Dret per la UB. Màster en Dret d'Empresa per la UAO CEU. Advocada a Tornos Abogados.

[email protected]


Coordinació ICAB

Jesús María Sánchez García. Membre de la Junta de Govern de l'ICAB, Comissió de Normativa i Delegacions.


Comitè assessor

  • José María Fuster Fabra. Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona. Soci of counsel de Fuster-Fabra Abogados.
  • Juan Antonio Roger. Soci director del Departament de Dret Mercantil a Foro Legal Abogados.
  • Esaú Alarcón. Advocat a Gibernau Asesores.

Claustre de professors

  • José Ramón Agustina Sanllehí. Doctor. Catedràtic de Dret Penal i Criminologia a la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Esaú Alarcón García. Doctor. Advocat fiscalista a Gibernau Asesores i membre del Consell Assessor Institucional d'AEDAF.
  • Sue de Antonio Calvo. Advocada de l'Estat. Cap adjunta del Servei Jurídic de la delegació d'AEAT.  
  • Isabel Arias Díez. Advocada especialista en dret civil i coordinadora del màster en Advocacia a la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Eduardo Armas González. Lletrat de l'Administració de la Seguretat Social i professor associat de dret laboral a la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Irene Arranz Puig. Advocada. Associada sènior a Cuatrecasas, especialitzada en arbitratge internacional. Assessora en casos relacionats amb les matèries de distribució, construcció i conflictes derivats d'operacions transaccionals i d'M&A.
  • Alberto Artamendi. Advocat. Associat principal a Uría&Menéndez, especialista en qüestions fiscals relatives a imposició directa i indirecta, i en el disseny i la implementació d'operacions de reestructuració internes i transnacionals.
  • José María Asencio Gallego. Doctor. Jutge d'adscripció territorial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i professor a l'escola judicial.
  • Daniel Benítez Rodríguez. Legal Counsel Ona Hotels.
  • Jordi Bertomeu García. Advocat a Bertomeu Abogados.
  • Gabriel Capilla Vidal. Doctor. Advocat. Director de l'Àrea de Dret Administratiu i del Sector Públic a Durán-Sindreu Assessors Legals i Tributaris.
  • Vicente Conca Pérez. Magistrat. President de la secció quarta de l'Audiència Provincial de Barcelona.
  • Marta del Coto. Consultora sènior a Iterlegis Legal Staffing Solutions.
  • Juan María Díaz Fraile. Doctor. Magistrat del Tribunal Suprem, registrador de la propietat i mercantil, i notari. Catedràtic de Dret Civil i codirector de la Càtedra de Dret Registral de la Universitat Complutense de Madrid.
  • Carlos Echavarri Paniagua. Advocat. Soci a Tubau & Lajara & Echavarri.
  • Carol Ferro. HR manager a Garrigues i Deloitte.
  • José María Fuster-Fabra. Doctor. Advocat. Soci fundador de Fuster-Fabra Advocats.
  • David Gallego Berdah. Advocat. Associat principal de la pràctica de dret laboral a Garrigues.
  • Enrique García Echegoyen. Advocat. Soci director de IURISGRUP Sociedad. Professional dedicat al dret del treball i vicepresident de la secció de dret laboral de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats.
  • Ayllen Gil. Doctora. Professora associada de Dret Processal a la Universitat Pompeu Fabra.
  • Gorka Goenechea Permisán. Doctor. Soci d'Écija Abogados.
  • Santiago Gotor Sánchez. Notari.
  • Inés Guardiola Sánchez. Doctora. Advocada. Sòcia fundadora de Guardiola Penalistes.
  • Iñigo Igartua Arregui. Advocat. Soci coordinador de Dret de la Competència i de la Unió Europea a Gómez-Acebo & Pombo.
  • Joan López Alegre. CEO de Strategycomm, especialista en comunicació de despatxos.
  • Adolfo Lucas Esteve. Doctor. Professor titular de Dret Civil a la UAO CEU i magistrat suplent de l'Audiència Provincial de Barcelona.
  • Cristóbal Martell Pérez-Alcande. Advocat. Soci director a Martell Advocats.
  • Joaquim Massanella Rodríguez. Advocat a Addensis, expert en litigiositat nacional i internacional, així com en arbitratge nacional i internacional.
  • Carmen Mulet Alles. Sòcia a KPMG Abogados. Especialista en dret regulatori, administratiu i competència.    
  • Julio Naveira Manteiga. Advocat. Exdegà del Col·legi d'Advocats de Mataró i soci del despatx Naveira Advocats.
  • Pablo Nuevo López. Doctor. Professor titular de Dret Constitucional de la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Germán Oñate García. Jutge substitut adscrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
  • Carmen Parra Rodríguez. Doctora. Professora titular de Dret Internacional de la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Rosa Isabel Peña Sastre. Advocada. Sòcia a BPA Advocats especialitzada en dret públic, tant en via administrativa com contenciosa administrativa.
  • Sandra Peirón García. Advocada i gerent de l'I·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona.   
  • Silvia Pereira Puigvert. Doctora. Professora agregada de Dret Processal a la Universitat de Girona.
  • Andrea Pérez Suay. Doctora. Professora de Dret Mercantil a la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Montserrat Poderoso. Fiscal en cap de la Fiscalia de l'Àrea de Mataró-Arenys de Mar.
  • Sergi Prats Jané. Doctor. Magistrat. Professor associat de Dret Internacional Privat a la UB i la URV.
  • Antonio Recio Córdova. Magistrat i president de l'Audiència Provincial de Barcelona.
  • Núria Rexach Vilà. Manager de recursos humans a Cuatrecasas.
  • Cristina Rodríguez Orriols. Advocada. Sòcia a Mda-lexartis.
  • Juan Antonio Roger Gamir. Advocat. Soci fundador de Foro Legal i professor de Dret Mercantil a la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Mariana de la Rosa Riera. Advocada. Associada sènior a Uría & Menéndez especialista en processal, arbitratge i penal.
  • Enrique Rovira del Canto. Doctor. Magistrat de la secció cinquena de l'Audiència Provincial de Barcelona.
  • Elena Tarragona Fernández. Doctora. Advocada associada a Ramón y Cajal Abogados.
  • Beltrán de la Torre Pedrosa. Inspector de Treball i Seguretat Social.
  • Alberto Varona Jiménez. Doctor. Magistrat professor de l'àrea penal de l'Escola Judicial del Consell General del Poder Judicial.
  • Carlos Vidal Prado. Doctor. Catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (Madrid).
  • Javier Vidal-Quadras Trias de Bes. Advocat. Soci al despatx AVQ Legal.

CLAUSTRE DE PROFESSORS D'ADVOCACIA INTERNACIONAL

Direcció acadèmica del màster

Prof. Dr. Jerónimo Maillo González-Orús. Catedràtic de Dret de la Unió Europea, Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat CEU San Pablo. Catedràtic Jean Monnet de Dret Europeu.

Coordinació del màster

Dr. Sergio Prats Jané. Advocat. Professor associat de Dret Internacional Privat i de la Unió Europea de la UAO CEU, UB, URV i professor tutor de la UOC.

Claustre de professors

  • Dr. José María Acensio Gallego. Magistrat. Professor associat de Dret Penal a la UB i professor associat de Dret Processal i Criminologia a la UAO CEU.
  • Sr. Eduardo Armas González. Lletrat de la Seguretat Social i professor a la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Sr. Alberto Artamendi Gutiérrez. Advocat, especialista en fiscalitat internacional. Professor associat de la universitat ESADE Business & Law School i de la UAO CEU.
  • Dra. Ana Belén Campuzano Laguillo. Catedràtica de Dret Mercantil de la Universitat CEU San Pablo. Coordinadora del programa de doctorat en Dret i Economia de la CEU Escola Internacional de Doctorat.
  • Dr. Francisco J. Fonseca Morillo. Director de la Representació de la Comissió Europea a Espanya. Professor titular de Dret de la UE de la Universitat CEU San Pablo.
  • Dr. José Luis García de Cal. Advocat, especialista en dret públic. Professor associat de la UPF i la UAO CEU.
  • Dr. Jerónimo Maillo González-Orús. Catedràtic de Dret de la Unió Europea, Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat CEU San Pablo. Catedràtic Jean Monnet de Dret Europeu.
  • Dra. Marta Martini. Advocada. Coordinadora del Centre Internacional d'Arbitratge, Mediació i Negociació (CIAMEN) del Reial Institut Universitari d'Estudis Europeus de la Universitat CEU San Pablo.
  • Dr. Miguel Ángel Medina Abellán. Professor associat de Relacions Internacionals a la Universitat Ramon Llull i a la UAO CEU.
  • Dr. Pablo Nuevo López. Professor titular de Dret Constitucional de la UAO CEU.
  • Dra. Carmen Parra. Professora titular de Dret Internacional Privat de la Universitat Abat Oliba CEU.
  • Dra. Andrea Pérez Suay. Professora de la UAO CEU. Coordinadora del màster en Dret Marítim de la UAO CEU.
  • Dr. Javier Porras Belarra. Professor de Dret de la Unió Europea, Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat CEU San Pablo.
  • Dr. Sergio Prats Jané. Advocat. Professor associat de Dret Internacional Privat i de la Unió Europea de la UAO CEU, UB, URV i professor tutor de la UOC.
  • Dr. Juan Antonio Roger Gámir. Advocat. Especialista en dret mercantil. Professor titular de la UAO CEU.
  • Dr. Alberto Varona Jiménez. Magistrat. Professor ordinari de l'Àrea de Dret Penal i Dret Processal Penal de l'Escola Judicial (CGPJ).
  • Dr. Francisco Villacampa Megía. Professor associat de Dret Internacional Públic de la UAO CEU i la UOC.
  • Dra. Marta Villar Ezcurra. Catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat CEU San Pablo. Vicepresidenta del Consell de Supervisió de la International Fiscal Association (IFA).
  • Dra. Raquel Xalabarder Plantada. Catedràtica de Dret Internacional Privat de la UOC.  

PROFESSORS CV DETALLAT

Sortides

SORTIDES PROFESSIONALS

L'estudiant que obté el títol oficial de màster universitari en Advocacia per la Universitat Abat Oliba CEU pot exercir l'advocacia en diversos àmbits, tant en bufets i firmes de diferents tipus com en l'assessoria jurídica empresarial.

I el que obté el títol oficial de màster de formació permanent en Advocacia Internacional per la Universitat Abat Oliba CEU pot desenvolupar la professió en els àmbits següents:

  • despatxos d'advocats espanyols amb vocació europea i internacional
  • despatxos internacionals amb seu a Espanya
  • assessories jurídiques d'empreses, negocis i altres entitats 
     
     
 

Col·laboradors

  • AAMC Abogados
  • AGM Abogados
  • Albácar – Clusa & Asociados Abogados
  • Amat & Vidal-Quadras
  • Arraut & Asociados
  • Bassas  Advocats
  • B. Alemany Punyet
  • Baker & Mckenzie Barcelona
  • Blas de Lezo Abogados
  • Bufet Garcia Coca – Abogados
  • Bufet Miralbell Guerin
  • Bufet Sorroca Serrano
  • Bufete Carreras Llansana
  • Bufete de Abogados Fuentes Lojo
  • Bufete Díaz Arias
  • Bufete de Mier Abogados
  • Bufete Escura
  • Cabades – Valls. Notarios Asociados
  • Clifford Chance
  • CMS Albiñana & Suárez de Lezo
  • Col·legi de l'Advocacia de Barcelona - ICAB
  • Comissió Jurídica Assessora - Generalitat de Catalunya
  • Cuatrecasas Gonçalves Pereira
  • Deloitte
  • Ernst & Young S.L
  • Foro Legal
  • Frübeck Abogados-Economistas
  • Fuster-Fabra Abogados
  • Garrigues
  • Gay Vendrell Advocats
  • Gómez-Acebo & Pombo
  • Harboury Legal & Business Services
  • Herrera Advocats
  • Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB)
  • Joaquín Tornos Abogados Asociados
  • Landwell, Abogados Asesores Fiscales
  • KPMG
  • Manubens Advocats
  • Martell Abogados
  • Miralbell Guerin
  • Monereo Meyer Marinel-lo Abogados
  • Molins & Silva
  • Mullerat Advocats
  • Munné Muñoz-Sabaté Advocats Dret Privat
  • Mutualidad de la Abogacía
  • Notaria Belloch & De Dueñas
  • Pérez Llorca
  • Roca Junyent
  • Ros Procuradores
  • Rousaud Costas Duran
  • Trias De Bes y Vidal-Quadras Abogados y Asesores Tributarios
  • Uría Menéndez

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

13.755 €*

*Preu vigent per al curs 2024-2025

Les quotes d’honoraris acadèmics corresponen, únicament i exclusiva, a la prestació del servei d’ensenyament en la titulació objecte de matrícula. I aquesta és l’única prestació correlativa al pagament d’aquestes quotes. En formalitzar la matrícula, l’estudiant consent i accepta que la docència, tutories, pràctiques i proves d’avaluació poden ser presencials o a distància (quan les autoritats competents ho imposin, de manera directa o indirecta).

L’obligació de pagament íntegre de les quotes esmentades subsisteix fins i tot en cas que, per causes alienes a la Universitat, algunes de les activitats formatives objecte de la titulació no puguin desenvolupar-se segons la planificació docent prevista a l’inici del curs acadèmic. Si passés, la Universitat garantiria a l’estudiant que tal activitat serà reprogramada per quan sigui possible, tenint en consideració l’interès dels alumnes i els altres criteris acadèmics que s’hagin d’aplicar.

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l'import restant es podrà pagar de les maneres següents:

 

  • Pagament únic

    Fer un sol pagament comporta un descompte del 3 % de l'import de la matrícula.

 

  • Pagament fraccionat

    En tres quotes el primer curs, i en dues quotes el segon.

 

  • Pagament mensual

    En deu quotes a través de finançament bancari especial de CaixaBank al 0 % d'interès. També comporta el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.

  • Nou finançament especial

    Nous acords de finançament bancari amb condicions especials.
    - Banc Sabadell
    - CaixaBank
    - Banco Santander
    Totes les opcions de finançament també comporten el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.
     

  • Desistiment de reserva

    S'ha establert fins al 21 de juny com a període de desistiment de reserva de plaça. D'aquesta manera, ja pots reservar plaça amb les màximes garanties.*

    *Termini subjecte a canvis en el calendari oficial de matrícula

MÉS INFORMACIÓ

Àrea de Màster i Postgrau
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
[email protected]

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els candidats al màster universitari en Advocacia + màster de formació permanent en Advocacia Internacional han de tenir una titulació universitària superior espanyola o estrangera equivalent a un bachelor’s degree en el sistema anglosaxó.

Aquest perfil inclou:

  • Llicenciats i graduats en Dret (o títol equivalent)

OBJECTIUS

El màster universitari en Advocacia + màster de formació permanent en Advocacia Internacional pretén formar especialistes en dret de la Unió Europea i dret internacional perquè puguin exercir l'advocacia o altres professions jurídiques.

Els màsters tenen els objectius específics següents:

Advocacia Internacional:

  • Conèixer el dret internacional.
  • Formar especialistes en dret de la Unió Europea i dret internacional per poder exercir l'advocacia o altres professions jurídiques.

Advocacia:

  • Adquirir coneixements i competències per a l'aplicació del dret europeu en el marc de l'exercici de l'advocacia, a Espanya i a escala internacional.
  • Saber aplicar l'ordenament jurídic espanyol i exercir les funcions d'assessorament, defensa, acusació, mediació o equivalents pròpies de l'advocat.
  • Desenvolupar habilitats analítiques i negociadores en la resolució de controvèrsies.
  • Dominar les estratègies en el procés per a l'optimització de resultats.
  • Conèixer l'ordenament processal i avaluar, criticar, discutir, elaborar i exposar proposicions jurídiques en relació amb supòsits reals.
  • Aprendre el conjunt d'habilitats bàsiques per a la gestió de despatxos professionals.
  • Conèixer la deontologia de l'advocacia.

 

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA

AVALUACIÓ DELS INFORMES DE SEGUIMENT