Máster universitario en Abogacía + curso de especialización en Derecho Penal Económico y Compliance

Junto al Máster en Abogacía, el Curso de Especialización en Derecho Penal Económico y Compliance se adentra en esta especialidad dentro del derecho penal, cuya elaboración no se limita al desarrollo y al estudio de los delitos considerados económicos, sino que también se ha extendido a aspectos metodológicos: la extensión del derecho penal económico, su fundamento conceptual, el desarrollo técnico y teórico sobre aspectos de la parte general del derecho penal económico, la medida en la que la sanción penal se extiende a conductas que implican la infracción de normas esenciales en la vida económica, y especialmente en la responsabilidad de la empresa respecto al mercado y a la administración, y en la responsabilidad de quienes tienen deberes de fidelidad respecto a los intereses de la misma empresa

doble advocacia + derecho penal
Màster universitari en Advocacia i Procura + diploma d'expert en Dret Penal Econòmic
Denominació

Màster universitari en Advocacia i Procura + diploma d'expert en Dret Penal Econòmic
 

Àrea acadèmica

Dret i Ciència Política

Durada / Crèdits

16 mesos
105 ECTS

Certificació oficial de qualitat - AQU

Places

60

Modalitat

presencial/semipresencial

 
 
 
 
Perfil alumne

Persones interessades a fer una especialitat al mateix temps que exerceixen l'advocacia en l'àmbit del dret penal econòmic i el  compliment legal, així com professionals amb responsabilitats legals en l'àmbit empresarial.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d'accés via web, enviament de la documentació i formalització d'ingrés a la Universitat.

Per a més informació

Calendari i horari

Màster universitari en Advocacia: d'octubre a desembre de l'any següent. Les tardes de dilluns a dijous de 17:00 a 21:00.

Diploma d'expert en Dret Penal Econòmic: d'octubre a juny. Els divendres de 16:00 a 19:00.

Calendari Acadèmic

 

Màster universitari en ADVOCACIA
 

Som la universitat privada de Catalunya amb més experiència en l'àmbit del dret

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Caràcter professionalitzador

La Llei 34/2006, de 30 d'octubre, reguladora de l'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals, va introduir a l'ordenament jurídic l'exigència d'una capacitació professional addicional a la universitària abans d'inscriure's al col·legi professional corresponent.

Aquesta capacitació addicional consisteix en una prova d'accés (examen d'habilitació), després d'haver superat 60 crèdits ECTS de cursos de formació acreditats pel Ministeri de Justícia i 30 crèdits ECTS de pràctiques tutelades.

De cara a l'adaptació al nou marc regulador de l'ensenyament del dret i de la preparació per a l'exercici de la professió d'advocat, la Universitat Abat Oliba CEU ofereix aquesta capacitació addicional exigida per la llei en forma de màster de caràcter professionalitzador. De manera que, dins de l'ensenyament teòric, s'integren tant les matèries directament relacionades amb l'exercici de la professió com les matèries transversals d'especial importància (deontologia, negociació i formació en els valors de la igualtat i el respecte als drets humans).

Juntament amb el màster en Advocacia, el diploma d'expert en Dret Penal Econòmic s'endinsa en aquesta especialitat dins del dret penal, que no es limita al desenvolupament i l'estudi dels delictes considerats econòmics, sinó que també s'estén a aspectes metodològics: l'extensió del dret penal econòmic, el seu fonament conceptual, el desenvolupament tècnic i teòric sobre aspectes de la part general del dret penal econòmic, la mesura en què la sanció penal s'estén a conductes que impliquen la infracció de normes essencials en la vida econòmica, i especialment en la responsabilitat de l'empresa sobre el mercat i l'administració, i en la responsabilitat dels que tenen deures de fidelitat sobre els interessos de la mateixa empresa.

Cada vegada que el nostre dret penal es configura com un dret d'ultima ratio, la necessitat de disposar de mecanismes en les organitzacions que ajudin a ajustar els seus procediments i activitats a la norma aplicable (tant interna com externa) fa del compliance una eina útil per evitar sancions tant administratives com penals i una eina necessària per a la creació d'una cultura ètica empresarial que les principals organitzacions internacionals reclamen de les entitats empresarials.

En conseqüència, aquest programa es configura com un programa transversal, l'objectiu principal del qual és dotar els alumnes dels mecanismes necessaris per entendre i posar en pràctica el compliment normatiu, en el sentit més ampli, però amb especial dedicació al compliment normatiu o corporate compliance.

2. Experiència

Formem juristes des de 1973. Som la universitat privada de Catalunya amb més experiència en l'àmbit del dret

3. Preparació per a l'accés a la professió d'advocat

A tots els estudiants del màster se'ls dona un accés personalitzat al Legal Quiz, de l'Editorial Lefebvre (una base de dades amb més de 1.500 preguntes tipus test de l'examen d'accés a l'advocacia) i dos llibres digitals: Memento acceso a la abogacía i Memento ejercicio profesional de la abogacía.

4. Metodologia

El màster s’imparteix mitjançant un sistema que combina tres metodologies simultànies

 • conferències de juristes de prestigi reconegut
 • seminaris de discussió de casos pràctics basats en supòsits reals 
 • tallers d’estudi d’habilitats i aptituds pràctiques i comunicatives

És un curs complet i pràctic impartit per operadors jurídics experts en la matèria (jutges, magistrats, fiscals, advocats i professors universitaris).

5. Desenvolupament professional

El màster en Advocacia, juntament al diploma d'expert en Dret Penal Econòmic, ofereix un programa de pràctiques en importants despatxos professionals, entre els quals n'hi ha d'especialitzats en assessorament en compliment normatiu. El Talent&Work Area de la UAO CEU ofereix una àmplia borsa de treball i assessorament en emprenedoria als estudiants interessats. 

Actualment la UAO CEU compta amb més de 2.300 empreses associades amb ofertes de pràctiques en més de 20 països.

6. Professorat

Equip docent compost per acadèmics, advocats, magistrats i altres professionals del món jurídic seleccionats per la seva trajectòria, el seu prestigi i la seva capacitat docent. 

7. Ocupabilitat i caràcter internacional

El 94,7% dels nostres estudiants troba ocupació en finalitzar els estudis (enquesta d'inserció laboral AQU 2023). Els estudiants adquireixen els coneixements lingüístics i culturals necessaris per treballar en qualsevol lloc del món.

8. Recursos d'informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l'estudi i la investigació amb l'objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Té amplis horaris d'obertura, fins i tot en cap de setmana, amb els millors equipaments informàtics.

A més, la UAO CEU posa a l'abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté, en accés obert, les publicacions derivades de l'activitat docent, investigadora i institucional dels professors, alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS D'ADVOCACIA

Les classes del màster universitari en Advocacia les imparteixen prestigiosos experts i professionals amb una experiència docent o professional contrastada, i han estat triats pel seu prestigi i especialització en l’àmbit de l'advocacia.

Direcció acadèmica del màster

María Jesús Pesqueira Zamora. Doctora en Dret Processal per la UAO CEU i magistrada suplent de l'Audiència Provincial de Barcelona. Degana de la Facultat de Dret i Empresa de la UAO CEU.

[email protected]

Coordinació acadèmica del màster

Isabel Arias Díez. Llicenciada en Dret per la UB. Màster en Dret d'Empresa per la UAO CEU. Advocada a Tornos Abogados.

[email protected]


Coordinació ICAB

Jesús María Sánchez García. Advocat. Membre de la Junta de Govern de l'ICAB, Comissió de Normativa i Delegacions.


Comitè assessor

 • José María Fuster Fabra. Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona. Soci of counsel de Fuster-Fabra Abogados.
 • Juan Antonio Roger. Soci director del Departament de Dret Mercantil a Foro Legal Abogados.
 • Esaú Alarcón. Advocat a Gibernau Asesores.

Claustre de professors

 • José Ramón Agustina Sanllehí. Doctor. Catedràtic de Dret Penal i Criminologia a la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Esaú Alarcón García. Doctor. Advocat fiscalista a Gibernau Asesores i membre del Consell Assessor Institucional d'AEDAF.
 • Sue de Antonio Calvo. Advocada de l'Estat. Cap adjunta del Servei Jurídic de la delegació d'AEAT.  
 • Isabel Arias Díez. Advocada especialista en dret civil i coordinadora del màster en Advocacia a la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Eduardo Armas González. Lletrat de l'Administració de la Seguretat Social i professor associat de dret laboral a la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Irene Arranz Puig. Advocada. Associada sènior a Cuatrecasas, especialitzada en arbitratge internacional. Assessora en casos relacionats amb les matèries de distribució, construcció i conflictes derivats d'operacions transaccionals i d'M&A.
 • Alberto Artamendi. Advocat. Associat principal a Uría&Menéndez, especialista en qüestions fiscals relatives a imposició directa i indirecta, i en el disseny i la implementació d'operacions de reestructuració internes i transnacionals.
 • José María Asencio Gallego. Doctor. Jutge d'adscripció territorial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i professor a l'escola judicial.
 • Daniel Benítez Rodríguez. Legal Counsel Ona Hotels.
 • Jordi Bertomeu García. Advocat a Bertomeu Abogados.
 • Gabriel Capilla Vidal. Doctor. Advocat. Director de l'Àrea de Dret Administratiu i del Sector Públic a Durán-Sindreu Assessors Legals i Tributaris.
 • Vicente Conca Pérez. Magistrat. President de la secció quarta de l'Audiència Provincial de Barcelona.
 • Marta del Coto. Consultora sènior a Iterlegis Legal Staffing Solutions.
 • Juan María Díaz Fraile. Doctor. Magistrat del Tribunal Suprem, registrador de la propietat i mercantil, i notari. Catedràtic de Dret Civil i codirector de la Càtedra de Dret Registral de la Universitat Complutense de Madrid.
 • Carlos Echavarri Paniagua. Advocat. Soci a Tubau & Lajara & Echavarri.
 • Carol Ferro. HR manager a Garrigues i Deloitte.
 • José María Fuster-Fabra. Doctor. Advocat. Soci fundador de Fuster-Fabra Advocats.
 • David Gallego Berdah. Advocat. Associat principal de la pràctica de dret laboral a Garrigues.
 • Enrique García Echegoyen. Advocat. Soci director de IURISGRUP Sociedad. Professional dedicat al dret del treball i vicepresident de la secció de dret laboral de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats.
 • Ayllen Gil. Doctora. Professora associada de Dret Processal a la Universitat Pompeu Fabra.
 • Gorka Goenechea Permisán. Doctor. Soci d'Écija Abogados.
 • Santiago Gotor Sánchez. Notari.
 • Inés Guardiola Sánchez. Doctora. Advocada. Sòcia fundadora de Guardiola Penalistes.
 • Iñigo Igartua Arregui. Advocat. Soci coordinador de Dret de la Competència i de la Unió Europea a Gómez-Acebo & Pombo.
 • Joan López Alegre. CEO de Strategycomm, especialista en comunicació de despatxos.
 • Adolfo Lucas Esteve. Doctor. Professor titular de Dret Civil a la UAO CEU i magistrat suplent de l'Audiència Provincial de Barcelona.
 • Cristóbal Martell Pérez-Alcande. Advocat. Soci director a Martell Advocats.
 • Joaquim Massanella Rodríguez. Advocat a Addensis, expert en litigiositat nacional i internacional, així com en arbitratge nacional i internacional.
 • Carmen Mulet Alles. Sòcia a KPMG Abogados. Especialista en dret regulatori, administratiu i competència.    
 • Julio Naveira Manteiga. Advocat. Exdegà del Col·legi d'Advocats de Mataró i soci del despatx Naveira Advocats.
 • Pablo Nuevo López. Doctor. Professor titular de Dret Constitucional de la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Germán Oñate García. Jutge substitut adscrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
 • Carmen Parra Rodríguez. Doctora. Professora titular de Dret Internacional de la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Rosa Isabel Peña Sastre. Advocada. Sòcia a BPA Advocats especialitzada en dret públic, tant en via administrativa com contenciosa administrativa.
 • Sandra Peirón García. Advocada i gerent de l'I·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona.   
 • Silvia Pereira Puigvert. Doctora. Professora agregada de Dret Processal a la Universitat de Girona.
 • Andrea Pérez Suay. Doctora. Professora de Dret Mercantil a la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Montserrat Poderoso. Fiscal en cap de la Fiscalia de l'Àrea de Mataró-Arenys de Mar.
 • Sergi Prats Jané. Doctor. Magistrat. Professor associat de Dret Internacional Privat a la UB i la URV.
 • Antonio Recio Córdova. Magistrat i president de l'Audiència Provincial de Barcelona.
 • Núria Rexach Vilà. Manager de recursos humans a Cuatrecasas.
 • Cristina Rodríguez Orriols. Advocada. Sòcia a Mda-lexartis.
 • Juan Antonio Roger Gamir. Advocat. Soci fundador de Foro Legal i professor de Dret Mercantil a la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Mariana de la Rosa Riera. Advocada. Associada sènior a Uría & Menéndez especialista en processal, arbitratge i penal.
 • Enrique Rovira del Canto. Doctor. Magistrat de la secció cinquena de l'Audiència Provincial de Barcelona.
 • Elena Tarragona Fernández. Doctora. Advocada associada a Ramón y Cajal Abogados.
 • Beltrán de la Torre Pedrosa. Inspector de Treball i Seguretat Social.
 • Alberto Varona Jiménez. Doctor. Magistrat professor de l'àrea penal de l'Escola Judicial del Consell General del Poder Judicial.
 • Carlos Vidal Prado. Doctor. Catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (Madrid).
 • Javier Vidal-Quadras Trias de Bes. Advocat. Soci al despatx AVQ Legal.

CLAUSTRE DE PROFESSORS DEL CURS D'ESPECIALITZACIÓ

Coordinació acadèmica del curs

Ariadna Torrijos. Doctoranda en Responsabilitat Jurídica. Responsable del Departament de Compliance a Alter Domus España. Advocada i graduada en Negocis Internacionals. Professora col·laboradora a la Universitat Abat Oliba CEU. Compliance officer a CESCOM® IFCA. Coordinadora del Comitè Tècnic de Compliance a la WCA.

Enrique Rovira del Canto. Magistrat, doctor en Dret i llicenciat en Criminologia. Professor de Dret Penal Econòmic a la Universitat Abat Oliba CEU.

Professorat de Dret Penal Econòmic

 • Pedro Ariche. Fiscal de la secció de Delinqüència Econòmica de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
 • Francisco Bañeres Santos. Tinent fiscal de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
 • Daniel Benítez Rodríguez. Advocat associat a Tornos Abogados, especialista en compliance.
 • Miguel Capuz Soler. Advocat. Soci del Departament Penal de Piqué Advocats Associats SL.
 • Raquel Carrillo Carmona. Fiscal de la Unitat de Delinqüència Mediambiental de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
 • David Felip. Professor de Dret Penal de la UPF. Doctor en Dret.
 • Rosa Fernández Palma. Magistrada. Doctora en Dret.
 • Ramón García Albero. Catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Lleida.
 • Juan Carlos Hortal. Professor de Dret Penal de la UB. Magistrat suplent de l'A. P. de Barcelona. Doctor en Dret.
 • Javier Marca Matute. Doctor. Magistrat de l'A. P. de Girona.
 • Cristóbal Martell Pérez-Alcalde. Advocat, soci fundador del bufet Martell.
 • Marc Molins Raich. Doctor en Dret. Soci de Molins&Parés Penal Compliance. Professor associat de la Universitat de Barcelona.
 • Óscar Morales García. Advocat del bufet Uría. Doctor en Dret.
 • Fermín Morales Prats. Catedràtic de Dret Penal de la UAB. Advocat, soci fundador del bufet Morales Prats Abogados.
 • Carlos Pérez del Valle. Rector de la Universitat Abat Oliba CEU. Doctor en Dret.
 • Enrique Rovira del Canto. Magistrat de la Secció Cinquena de l'Audiència Provincial de Barcelona, coordinador del curs. Doctor en Dret.
 • Cristina Rodríguez Orriols. Sòcia del bufet d'advocats MDA-Lexartis.
 • Ricardo Sanz-Gadea Góncer. Fiscal de l'Oficina Antifrau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
 • Jesús Silva Sánchez. Catedràtic de Dret Penal de la UPF. Advocat, soci fundador del bufet Molins-Silva.
 • Blanca Torrubia Chalmenta. Dra. en Dret en l'especialitat de civil. Professora de pràcticum de la UOC.

Professorat de Compliance

 • Xavier Abel Lluc. Magistrat, Jutjat de Primera Instància núm. 14 de Barcelona.
 • Sergio Aranda. Director de Forensic Services de PWC.
 • Pilar Baltar Fillol. Advocada associada de l'àrea laboral de Roca Junyent.
 • Daniel Benítez Rodríguez. Advocat associat a Tornos Abogados. Professor de Dret Civil de la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Pablo Bueno Gavín. Soci de Governance Risk & Compliance de PWC.
 • Elvira Cardenal Le Monnier. Corporate compliance officer a Ferrer.
 • Anabel Casahuga Montserrat. Legal compliance d'Abertis Infraestructuras, S.A.
 • Jaime Cladellas. Corporate compliance officer de Cirsa Gaming Corporation.
 • Juan Cuenca Márquez. Advocat associat sénior a l'Àrea Mercantil de Roca Junyent.
 • Rocío Cuenca Márquez. Professora de Dret Civil d'ESADE.
 • Aleksandra Czajka. Advocada associada a Tornos Advocats.
 • Clara Farreny Seró. Advocada a Tornos Advocats.
 • Miquel Fortuny. Soci director de Fortuny Legal. Membre de la delegació de Cumplen a Catalunya.
 • Patricia García Pérez. Control compliance d'Abertis Infraestructuras, S.A.
 • M. Antònia García Solanas. Sòcia d'Amber Legal & Business Advisors.
 • Ferran Gasas i Hernández. Soci director de Jufresa&Grasas Advocats.
 • Tinent L. Gómez. Guàrdia Civil, UOPJ Comandància de Barcelona.
 • Marc Molins Raich. Doctor en Dret. Soci de Molins&Parés, Penal · Compliance. Professor associat de la Universitat de Barcelona.
 • Patrick O'Malley. Doctor en Dret. Professor de la Università Bocconi i del United Nations System Staff College.
 • Laura Parés i Ravetllat. Sòcia directora de Molins&Parés, Penal · Compliance.
 • Loudes Parramon. Oficina Antifrau de Catalunya.
 • Marta Pérez García. Inspectora d'Hisenda, cap de l'equip de Delicte Fiscal de la delegació de l'AEAT a Catalunya.
 • Gisela Reverter Domínguez. Advocada, Assessoria Jurídica Corporativa de Caixabank, SA.
 • Enrique Rovira Canto. Magistrat, Secció Quinta de l'Audiència Provincial de Barcelona. Professor de Dret Penal de la Universitat Abat Oliba CEU. Doctor en Dret.
 • José Andrés Rozas Valdés. Professor titular de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona. Doctor en Dret.
 • Manuel Ruiz de Lara. Magistrat, Jutjat Mercantil núm. 11 de Madrid.
 • Tomàs Salàs Darrocha. Magistrat, Jutjat Penal núm. 22 de Barcelona.
 • Óscar Serrano Zaragoza. Fiscal de delictes econòmics de la Fiscalia Provincial de Barcelona.
 • Maria Tornos Gispert. Sòcia de Tornos, Defensa & Compliance Penal, compliance officer del Palau de la Música Catalana.
 • Roberto Valverde Megías. Fiscal de criminalitat informàtica de la Fiscalia Provincial de Barcelona.

PROFESSORS CV DETALLAT

Sortides

SORTIDES PROFESSIONALS

L'estudiant que obté el títol oficial de màster universitari en Advocacia per la Universitat Abat Oliba CEU pot exercir l'advocacia en diversos àmbits, tant en bufets i firmes de diferents tipus com en l'assessoria jurídica empresarial.

L'estudiant que obté el diploma d'expert en Dret Penal Econòmic per la Universitat Abat Oliba CEU pot acreditar els seus coneixements en l'especialitat penal davant de firmes i bufets especialitzats.

 

Col·laboradors

 • AAMC Abogados
 • AGM Abogados
 • Albácar – Clusa & Asociados Abogados
 • Amat & Vidal-Quadras
 • Arraut & Asociados
 • Bassas  Advocats
 • B. Alemany Punyet
 • Baker & Mckenzie Barcelona
 • Blas de Lezo Abogados
 • Bufet Garcia Coca – Abogados
 • Bufet Miralbell Guerin
 • Bufet Sorroca Serrano
 • Bufete Carreras Llansana
 • Bufete de Abogados Fuentes Lojo
 • Bufete Díaz Arias
 • Bufete de Mier Abogados
 • Bufete Escura
 • Cabades – Valls. Notarios Asociados
 • Clifford Chance
 • CMS Albiñana & Suárez de Lezo
 • Col·legi Oficial d'Advocats de Barcelona
 • Comissió Jurídica Assessora - Generalitat de Catalunya
 • Cuatrecasas Gonçalves Pereira
 • Deloitte
 • Ernst & Young S.L
 • Foro Legal
 • Frübeck Abogados-Economistas
 • Fuster-Fabra Abogados
 • Garrigues
 • Gay Vendrell Advocats
 • Gómez-Acebo & Pombo
 • Harboury Legal & Business Services
 • Herrera Advocats
 • Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB)
 • Joaquín Tornos Abogados Asociados
 • Landwell, Abogados Asesores Fiscales
 • KPMG
 • Manubens Advocats
 • Martell Abogados
 • Monereo Meyer Marinel-lo Abogados
 • Molins & Silva
 • Mullerat Advocats
 • Munné Muñoz-Sabaté Advocats Dret Privat
 • Mutualidad de la Abogacía
 • Notaria Belloch & De Dueñas
 • Perez Llorca
 • Roca Junyent
 • Ros Procuradores
 • Rousaud Costas Duran
 • Trias de Bes y Vidal-Quadras Abogados y Asesores Tributarios
 • Uría Menéndez

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

12.375 €*

*Preu vigent per al curs 2024-2025

Les quotes d’honoraris acadèmics corresponen, únicament i exclusiva, a la prestació del servei d’ensenyament en la titulació objecte de matrícula. I aquesta és l’única prestació correlativa al pagament d’aquestes quotes. En formalitzar la matrícula, l’estudiant consent i accepta que la docència, tutories, pràctiques i proves d’avaluació poden ser presencials o a distància (quan les autoritats competents ho imposin, de manera directa o indirecta).

L’obligació de pagament íntegre de les quotes esmentades subsisteix fins i tot en cas que, per causes alienes a la Universitat, algunes de les activitats formatives objecte de la titulació no puguin desenvolupar-se segons la planificació docent prevista a l’inici del curs acadèmic. Si passés, la Universitat garantiria a l’estudiant que tal activitat serà reprogramada per quan sigui possible, tenint en consideració l’interès dels alumnes i els altres criteris acadèmics que s’hagin d’aplicar.

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l'import restant es podrà pagar de les maneres següents:

 
 • Pagament únic

  Fer un sol pagament comporta un descompte del 3 % de l'import de la matrícula.

 

 • Pagament fraccionat

  En tres quotes el primer curs i dues quotes el segon.

 
 • Pagament mensual

  En deu quotes a través de finançament bancari especial de CaixaBank al 0 % d'interès. També comporta el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.

 • Nou finançament especial

  Nous acords de finançament bancari amb condicions especials.
  - Banc Sabadell
  - CaixaBank
  - Banco Santander
  Totes les opcions de finançament també comporten el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.
   

 • Desistiment de reserva

  S'ha establert fins al 21 de juny com a període de desistiment de reserva de plaça. D'aquesta manera, ja pots reservar plaça amb les màximes garanties.*

  *Termini subjecte a canvis en el calendari oficial de matrícula

BEQUES

El programa ofereix beques i facilitats de pagament a col·lectius i associacions professionals d'advocats i empreses.

MÉS INFORMACIÓ

Àrea de Màster i Postgrau
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
[email protected]

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els candidats al màster universitari en Advocacia + diploma d'expert en Dret Penal Econòmic han de tenir una titulació universitària superior espanyola o estrangera equivalent a un bachelor’s degree en el sistema anglosaxó.

Aquest perfil inclou:

 • Llicenciats i graduats en Dret

OBJECTIUS

El màster universitari en Advocacia + curs d'especialització en Dret Penal Econòmic i Compliance està dirigit a formar professionals que puguin prestar un servei d'alt nivell en l'exercici de l'advocacia en les seves diverses especialitats precontencioses i contencioses, així com en l'assessorament jurídic d'empreses i de diversos tipus d'organitzacions.

El màster i el curs tenen els objectius específics següents:

Advocacia:

 • Adquirir coneixements i competències per a l'aplicació del dret europeu en el marc de l'exercici de l'advocacia, a Espanya i a escala internacional.

 • Saber aplicar l'ordenament jurídic espanyol i exercir les funcions d'assessorament, defensa, acusació, mediació o equivalents, pròpies de l'advocat.

 • Desenvolupar habilitats analítiques i negociadores en la resolució de controvèrsies.

 • Dominar les estratègies en el procés per a l'optimització de resultats.

 • Conèixer l'ordenament processal i avaluar, criticar, discutir, elaborar i exposar proposicions jurídiques en relació amb supòsits reals.

 • Aprendre el conjunt d'habilitats bàsiques per a la gestió de despatxos professionals.

 • Conèixer la deontologia de l'advocacia.

 •  Identificar les fonts d'obligacions per a les organitzacions.

 •  Analitzar els processos i les activitats de les organitzacions i dotar-los dels controls pertinents.

 • Conèixer les formes d'imputació de responsabilitat penal a la persona jurídica.

 • Dominar els elements pràctics necessaris per al desenvolupament correcte en la pràctica del compliance

Dret Penal Econòmic:

 • Identificar els problemes de la part general i específica del dret penal econòmic.

 • Analitzar les relacions entre el dret penal i el dret processal en l'enjudiciament dels delictes econòmics.

 • Dominar les exigències probatòries i les estratègies de defensa i acusació en els delictes econòmics.

 • Adaptar el coneixement del dret penal a l'estructura organitzativa de l'empresa amb capacitat per a l'anàlisi de riscos penals en el desenvolupament de l'activitat empresarial. 

 

 

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA

AVALUACIÓ DELS INFORMES DE SEGUIMENT