🎓 Formació en Competències Transformadores

A partir de la constatació d'aquesta realitat, la Universitat, dins del grup CEU, ha creat el Programa de Formació de  Competències Transformadores.

Fecha: dilluns, 26 de juliol de 2021 a las 15:45h

Formació en Competències Transformadores

Segons dades de l'OCDE, el 20 % de les responsabilitats laborals que hi ha actualment deixaran d'existir a curt o mitjà termini. Aquesta realitat és expressió de l'accelerada transformació tecnològica i és pròpia dels denominats entorns VICA (volàtil, incert, complex i ambigu).

En aquest escenari, cobren especial importància les competències que no estan vinculades a un coneixement tècnic concret, sinó a habilitats i recursos d'adaptació i relació amb l'entorn. La lògica és clara: la tecnologia pot quedar-se obsoleta, però no aquestes capacitats personals que fan que el professional sigui capaç de sumar en gairebé qualsevol context. Per això les empreses i organitzacions les valoren tant. El valor afegit és aquí, segons la premissa que el coneixement suma i l'actitud multiplica.

Aquest tipus de competències es relacionen amb el concepte d''habilitats toves' (soft skills), entre les quals hi ha la capacitat d'adaptació, la comunicació, el treball en equip, l'assumpció de responsabilitats o la intel·ligència emocional.

A partir de la constatació d'aquesta realitat, la Universitat, dins del grup CEU, ha creat el programa de formació en Competències Transformadores. En els mòduls d'aquesta formació, complementària a alguns dels nostres màsters, el futur professional treballa conceptes com l'autoconeixement, el treball en equip, la comunicació, l'emprenedoria, la persuasió, la capacitat per innovar o la solidaritat dins del col·lectiu.

Es fa d'acord amb una metodologia que parteix de la base del poder transformador de l'experiència. Són conceptes tractats i viscuts en entorns reals, la qual cosa en facilita l'assimilació dins d'un context de relació amb els altres i permet que l'aprenentatge sigui significatiu i amb vocació de servei. És a dir, aquesta formació en competències transformadores està dissenyada per revelar el sentit de cadascuna.

La figura clau d'aquest programa de formació en Competències Transformadores és la del facilitador. Es tracta d'un docent format per guiar en l'adquisició de les competències que aporta el valor afegit d'haver passat i integrat aquest mateix procés experiencial.

Actualment, el programa s'ofereix com a formació voluntària en els màsters de Logística i Comerç Internacional, Dret Marítim, Postproducció, Comunicació Digital i Noves Tecnologies i Food&Beverage Sustainable Entrepreneurship.

Formació en Competències Transformadores