🎓 Màster en Logística Internacional | Universitat Abat Oliba CEU

El màster en Logística i Comerç Internacional de la Universitat Abat Oliba CEU et proporciona el coneixement per a la internacionalització de l'empresa.

girl
Màster universitari en Logística i Comerç Internacional
Denominació

Màster universitari en Logística i Comerç Internacional

Àrea acadèmica

Empresa i Economia

Durada / Crèdits

10 mesos
60 ECTS

Certificació oficial de qualitat - AQU

Places

30

Modalitat / Idioma

semipresencial
castellà o anglès

 
 
Perfil alumne

Llicenciats i graduats en Administració i Direcció d’Empreses, Economia, Màrqueting i Direcció Comercial, Màrqueting i Investigació de Mercats, Ciències Empresarials. Enginyers en les diferents branques. Titulats en Ciències del Transport i Logística.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Per a més informació

Calendari i horari

D’octubre a juliol. Els divendres de 17:00 a 21:00.

Calendari Acadèmic

Horari Classes
Màster universitari en LOGÍSTICA I COMERÇ INTERNACIONAL
 

Programa d'estudis avançats European Port Experience sobre la gestió i el negoci portuaris

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Ocupabilitat

El 100% dels nostres estudiants troba ocupació en finalitzar els estudis (enquesta d'inserció laboral AQU 2023).

2. Professionalització

El màster universitari en Logística i Comerç Internacional proporciona una gran ajuda tant acadèmicament com professional, amb l’objectiu d’aconseguir el coneixement necessari per a la internacionalització de l’empresa, fonamentat en les activitats import-export i les operacions logístiques i de transport, que permeten s'apliqui un criteri racional i científic en la presa de decisions.

Com a especialització en el camp de la gestió empresarial, el màster està orientat al comerç i els negocis internacionals, així com a les operacions logístiques i de transport derivades del comerç internacional, tenint en compte la importància d’aquest mercat i l’exigència d’obtenir una visió global del moviment dels fluxos de materials i informació a les importacions i exportacions.

3. Formació complementària
 • European Port Experience: programa d'estudis avançats en el coneixement de la gestió i el negoci portuaris. Consisteix en un viatge d'estudis de quatre dies al port de Rotterdam, un dels més importants del món; també als d'Hamburg i Barcelona, classificats entre els més importants d'Europa.
 • Course IATA DGR Cat. 3: s'imparteix en el marc del programa de màster i aborda les reglamentacions de transport de mercaderies perilloses per via aèria.
 • El màster també inclou aproximadament deu visites en grup a empreses i institucions, amb la finalitat de fer possible que els alumnes adquireixin la visió pràctica dels diversos mòduls que componen el programa formatiu.
4. European Port Experience

L’European Port Experience és un programa d’estudis avançats en gestió i negoci portuaris promogut per la UAO CEU. 

Consisteix en un viatge d’estudis de quatre dies als ports de Rotterdam (novè port del món i primer d’Europa en operacions) i Hamburg (primer port d’Alemanya) per obtenir una formació avançada a càrrec de directius especialistes en el sector. I es completa amb una visita al Port de Barcelona (primer port del Mediterrani en negoci turístic).

El programa es desenvolupa mitjançant classes a les mateixes instal·lacions portuàries, que es visiten, i inclou tota l’operativa de trasllat i allotjament dels estudiants.

El pla acadèmic del programa aborda els continguts següents:

 • Maritime Economics
 • Ship & Port Automation
 • Integration of Tecnologies & Systems
 • Data & Connectivity: RFIT, IoT and Containerization
 • Big Data, Cybersecurity. Movement of Goods & People
 • Industry 4.0

L’European Port Experience és una activitat acadèmica del màster universitari acreditada amb un diploma de títol propi d’especialització.

5. Programa de formació en Competències Transformadores

Programa formatiu centrat específicament en el desenvolupament de la competència de lideratge a través d'una combinació d'exercicis pràctics, autoavaluacions i feedback entre els estudiants de postgrau de la UAO CEU.

6. Desenvolupament professional

Pràctiques en empreses de primer nivell en el camp de la logística. Borsa de treball d’àmbit nacional i internacional amb més de 2300 empreses associades amb ofertes de pràctiques en més de 20 països.

7. Professorat

Un quadre docent compost per experts amb àmplia experiència professional a les àrees de la logística, el transport i els negocis internacionals, amb una visió global i actual de la realitat empresarial.

8. Caràcter internacional

Els nostres estudiants adquireixen els coneixements lingüístics i culturals necessaris per treballar en qualsevol lloc del món.

9. Idioma

Aquest màster s'imparteix tant en anglès com en castellà (a escollir).

10. Ajuts

Aquest programa de màster compleix els requisits per ser bonificat a través de la Fundació Tripartita.

11. Recursos d’informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb el millor equipament informàtic.

A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Activitats complementàries

 • European Port Experience: programa d'estudis avançats en el coneixement de la gestió i el negoci portuari. Consisteix en un viatge d'estudis de quatre dies al port de Rotterdam, un dels més importants del món; també als d'Hamburg i Barcelona, classificats entre els més importants d'Europa.
 • Course IATA DGR Cat. 3: s'imparteix en el marc del programa de màster i aborda les reglamentacions de transport de mercaderies perilloses per via aèria.
 • Curs Leadership Essentials: capacita els alumnes per al lideratge en les organitzacions, utilitzant la metodologia del Center for Creative Leadership (Carolina del Nord, els EUA).
 • Addicionalment, per als alumnes interessats, s'establirà una agenda i programes formatius suplementaris a mida, que s'impartiran a les tardes de dilluns a dijous (el cost addicional s'establirà en funció de les necessitats específiques de cada estudiant).
 • El màster també inclou visites en grup a empreses i institucions, amb la finalitat de fer possible que els alumnes adquireixin la visió pràctica dels diversos mòduls que componen el programa formatiu.

 

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Les classes del màster universitari en Logística i Comerç Internacional les imparteixen prestigiosos experts amb una experiència docent o professional contrastada, i han estat triats pel seu reconeixement i especialització en l’àmbit de la logística.


Direcció acadèmica del màster

Iván Roa Perera. Enginyer industrial i doctorat en Enginyeria de Projectes i Sistemes per la UPC. Director d'Expansió Internacional de la Fundació ICIL.

[email protected]

Coordinació

Óscar José Franco Cedrún. Enginyer tècnic industrial i màster en Direcció d'Empreses per la UPC. Professional amb àmplia experiència en l'alta direcció d'empreses de logística i automoció.

Gestió d'alumnes

M. Rosa Maluenda Gelabert. Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per la UAO CEU.

[email protected]


Claustre de professors

 • Eleuteri Acosta Martínez. Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Màrqueting Internacional per l'Institut d'Estudis Superiors de Màrqueting i Empresa. Doctor en Administració d'Empreses (DBA) IESME a la Universitat de Maastricht.
 • Jaume Adrover Rigo. Diplomat en Ciències Empresarials per la University of Manchester i MBA per l'ESADE Business School. Director general de Gestió i Promoció Aeroportuària, S.A. (grup Cambra de Comerç de Barcelona).
 • Aitor Agea. Instructor de Seguretat Aèria per la UNED. President del grup de treball de Seguretat Logística i Mercaderies Perilloses del Barcelona Centre Logístic. Vicepresident de l’Associació Nacional d’Instructors de Seguretat Aèria (ANISA).
 • Vanesa Berlanga. Doctora en Estadística per la UB. Màster en Formació de Professorat de Secundària i Batxillerat per la URL. Metodòloga per la investigació doctoral de la UAO CEU.
 • Felipe Botaya. Doctorat en Administració d'Empreses, Direcció de Màrqueting per ESADE i llicenciatura B.S.B.A. per la University of South Carolina (els EUA).
 • Joaquim Deulofeu. Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB. Professor associat a la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Antonio de la Ossa Martínez. Llicenciat en Dret per la Universitat de Múrcia. Inspector de finances de l'Estat (especialitat en duanes). Ha estat responsable de la Dependència Regional de Duanes de Catalunya fins al 2011.
 • Josep Lluís del Olmo Arriaga. Llicenciat en Ciències de la Comunicació (secció de publicitat i relacions públiques) per la UAB. Doctor en Comercialització i Investigació de Mercats per la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Eduard Duran Pla. Llicenciat en Nàutica i Transport Marítim per la UPC. Màster en Logística per ICT-UPC. Director general de Portcement S.A.
 • Santiago Gómez. Enginyer informàtic per la Universitat Politècnica de Catalunya. Cap de Projectes i soci de la companyia Solport Sistemas.
 • Miguel Justribó. Llicenciat en Dret per la UAM. Màster en Màrqueting i Direcció Comercial. VP Brand & Communications de Telepizza. 
 • Francisco J. Malaver. Diplomat en Direcció d'Operacions per l'ESADE, màster en Supply Chain Management per l'ICIL i Executive MBA per l'ICIL.
 • Miguel Ángel Medina. Doctorat en Ciències Polítiques i Relacions Internacionals per la Universitat de Cambridge. Màster en Estudis Europeus pel Col·legi d’Europa a Bruges.
 • Pablo Muñoz. Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia. Especialitat de Sociologia Industrial. Doctorat per la Universitat Abat Oliba CEU. Auditor de qualitat i serveis del grup CEU.
 • Carmen Parra. Llicenciada en Dret i doctora en Dret Internacional Privat per la Universitat de Granada. Directora de la Càtedra d'Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Ramon Pau. Diplomat en Ciències Empresarials per la UB. Ha estat director de Comerç Exterior a Banc Sabadell i La Caixa.
 • Xavier Rius. Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona. President de la Comissió Executiva de la Fundació ICIL.
 • Rosa Romero Serrano. Llicenciada en Dret per la UB. Advocada especialista en transport, tant en temes jurídics com de consultoria i formació.
 • Carme Ruiz. Doctora en Economia i Empresa per la UPF. Màster en Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora de l'àrea d'Empresa de la Universitat Abat Oliba CEU. 
 • Sven Seebach. Llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat de Leipzig. Doctor en Sociologia Contemporània per la UOC. Responsable del Servei de Relacions Internacionals de la UAO CEU.
 • Pedro Talavera. Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona.
 • Jordi Vila. Biòleg i màster en Enginyeria i Gestió Ambiental. Responsable de medi ambient de l'Autoritat Portuària de Barcelona.

 

PROFESSORS CV DETALLAT

Pràctiques i sortides

PRÀCTIQUES I SORTIDES PROFESSIONALS

El màster en Logística i Comerç Internacional ofereix un mòdul de 10 crèdits ECTS de pràctiques obligatòries que l’estudiant farà en empreses especialistes de comerç internacional i multinacionals de la importació i l'exportació.

Aquests programes formatius pràctics, inclosos als plans d’estudis, permeten aplicar i complementar els coneixements adquirits durant la formació acadèmica i afavoreixen l'adquisició de les competències professionals que facilitaran una futura inserció laboral.

El conjunt d’activitats que es desenvoluparan durant el programa es definirà entre el tutor o tutora de l’empresa i la persona coordinadora del Servei de Pràctiques i Ocupació de l’àrea de Postgrau responsable del pràcticum.

Igualment, l’estudiant tindrà un tutor o tutora acadèmic que farà el seguiment i la valoració de les pràctiques per garantir-ne el màxim aprofitament.

Per a més informació, dirigiu-vos al Servei de Pràctiques i Ocupació de l’àrea de Postgrau.

L’alumne o alumna que obté el títol oficial de màster universitari en Logística i Comerç Internacional per la Universitat Abat Oliba CEU pot desenvolupar la seva professió en els àmbits següents:

 • direcció i gestió d’operadors de transport internacional
 • direcció i operador logístic internacional (supply chain management)
 • direcció i gestió d’empreses transitàries (freight forwarder)
 • direcció de logística internacional
 • direcció d’import-export
 • responsable d’expansió internacional
 • consultoria comercial
 • analista de mercats

Col·laboradors

La Universitat Abat Oliba CEU té una relació estreta amb un gran nombre d'empreses de serveis de logística i comerç internacional, en general, que reconeixen l'excel·lència del màster universitari en Logística i Comerç Internacional i que es nodreixen dels titulats en aquesta disciplina. Cal destacar-ne:

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

7.335 €*

*Preu vigent per al curs 2024-2025

Les quotes d’honoraris acadèmics corresponen, únicament i exclusiva, a la prestació del servei d’ensenyament en la titulació objecte de matrícula. I aquesta és l’única prestació correlativa al pagament d’aquestes quotes. En formalitzar la matrícula, l’estudiant consent i accepta que la docència, tutories, pràctiques i proves d’avaluació poden ser presencials o a distància (quan les autoritats competents ho imposin, de manera directa o indirecta).

L’obligació de pagament íntegre de les quotes esmentades subsisteix fins i tot en cas que, per causes alienes a la Universitat, algunes de les activitats formatives objecte de la titulació no puguin desenvolupar-se segons la planificació docent prevista a l’inici del curs acadèmic. Si passés, la Universitat garantiria a l’estudiant que tal activitat serà reprogramada per quan sigui possible, tenint en consideració l’interès dels alumnes i els altres criteris acadèmics que s’hagin d’aplicar.

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l’import restant es podrà efectuar de les maneres següents:

 

 • Pagament únic

  El pagament únic comporta un descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

 

 • Pagament fraccionat

  En tres quotes per curs.

 

 • Pagament mensual

  En deu quotes a través de finançament bancari especial de CaixaBank al 0 % d'interès. També comporta el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.

 • Nou finançament especial

  Nous acords de finançament bancari amb condicions especials.
  - Banc Sabadell
  - CaixaBank
  - Banco Santander
  Totes les opcions de finançament també comporten el descompte del 3 % de l'import de la matrícula.
   

 • Desistiment de reserva

  S'ha establert fins al 21 de juny com a període de desistiment de reserva de plaça. D'aquesta manera, ja pots reservar plaça amb les màximes garanties.*

  *Termini subjecte a canvis en el calendari oficial de matrícula

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
[email protected]

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els candidats al màster universitari en Logística i Comerç Internacional han de tenir una titulació universitària superior espanyola (diplomatura, grau, llicenciatura o enginyeria superior) o estrangera (equivalent a un bachelor’s degree al sistema anglosaxó).

Aquest perfil inclou:

 • llicenciats i graduats en Administració i Direcció d’Empreses, Economia, Màrqueting i Direcció Comercial, Màrqueting i Investigació de Mercats, Ciències Empresarials, Ciències del Transport i Logística
 • enginyers de qualsevol especialitat
 • llicenciats, graduats en altres àmbits acadèmics amb experiència professional acreditable en els sectors del comerç o de la logística

Aquest programa formatiu no exigeix experiència prèvia en l’àmbit de la logística i el comerç internacional.

OBJECTIUS

El màster universitari en Logística i Comerç Internacional té com a objectiu principal formar professionals experts en logística, transport i comerç internacional, perquè siguin capaços de liderar la gestió de les cadenes de subministrament i la seva logística, i optimitzar la utilització dels transports minimitzant-ne els terminis, els costos i l'impacte ambiental, a més de liderar els projectes d’internacionalització de les seves organitzacions.

D’aquest objectiu general deriven els següents objectius específics d’aprenentatge:

 • Identificar les cadenes de subministrament internacionals d’àmbit global, continental i regional.
 • Capacitar per fer la funció de control, gestió i direcció d’una cadena logística i els seus processos i subprocessos integrats, així com les operacions de transport associat.
 • Capacitar en els processos de negociació i contractació del transport i la logística d’una manera òptima, complint els criteris de rendibilitat esperats.
 • Conèixer els aspectes tècnics i operacionals de cada mode de transport i dels seus operadors en l’àmbit global, continental, regional i local.
 • Conèixer la funcionalitat i les característiques de les infraestructures de suport al transport i la logística, així com els principals nodes logisticoportuaris.
 • Conèixer i entendre els nous mercats internacionals i els fluxos de mercaderies que generen, i detectar les oportunitats de negoci relatives a qualsevol camp d’activitat empresarial.
 • Capacitar per al disseny, desenvolupament i implementació de projectes d’internacionalització d’empreses.
 • Analitzar el risc de país i la seguretat a les cadenes de subministrament per a l’establiment de nous negocis internacionals.
 • Conèixer totes les figures que intervenen en les operacions de trànsit internacional, importació i exportació i la documentació que acompanya i certifica cada procés.

Per això, les matèries que componen el màster universitari en Logística i Comerç Internacional responen a la necessitat que els participants adquireixin una capacitació integrada i sistematitzada de les tècniques a emprar en l’àmbit de la logística.

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA

AVALUACIÓ DELS INFORMES DE SEGUIMENT