🎓 Màster Postproducció Audiovisual | Universitat Abat Oliba CEU

El màster en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU forma professionals experts en totes les fases de la producció audiovisual.

girl
Màster universitari en Postproducció Audiovisual
sol·licita informació
Denominació

Màster universitari en Postproducció Audiovisual

Àrea acadèmica

Comunicació

Durada / Crèdits

10 mesos / 60 ECTS

Certificació oficial de qualitat - AQU

places

20

modalitat

Semipresencial

Perfil alumne

Llicenciats i diplomats interessats a desenvolupar la seva carrera professional en l’àmbit audiovisual. Empresaris i directius d’empresa que necessitin ampliar la formació en l’àrea de la postproducció audiovisual. Professionals tècnics de l’audiovisual que aspirin a assumir noves responsabilitats.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Calendari i horari

D'octubre a juliol. De dimarts a divendres de 16:00 a 20:00 h i alguns dissabtes de 10:00 a 14:00.

Calendari Acadèmic

Màster universitari en POSTPRODUCCIÓ AUDIOVISUAL
 

Programa Leadership Essentials del Center for Creative Leadership (CCL)

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Projecció de futur

Formació especialitzada molt orientada al mercat professional audiovisual, sector emergent de gran projecció de futur.

El màster universitari en Postproducció Audiovisual forma professionals en l’àmbit de la postproducció digital amb l’objectiu d'ensenyar les necessitats reals del mercat audiovisual, el domini de les eines que formen part de la fase de postproducció i els coneixements que demana la indústria. T’oferim la possibilitat de certificar oficialment programes de postproducció audiovisual.

2. Desenvolupament professional

Programa de pràctiques reals a les principals productores del país, companyies de serveis i mitjans de comunicació audiovisuals. Borsa de treball d’àmbit nacional i internacional amb més de 2.300 empreses associades amb ofertes de pràctiques en més de 20 països.

3. Programa de lideratge

El Programa Leadership Essentials, del Center for Creative Leadership (CCL), està dissenyat per ajudar l'estudiant a entendre i descobrir el seu potencial de lideratge i aplicar-lo en el seu dia a dia.

4. Col·laboració amb productores i mitjans de comunicació

Importants acords amb empreses de renom en el sector com Sony, Apple, Adobe, Autodesk i AVID.

5. Professorat

Quadre docent compost per acreditats experts i professionals escollits pel seu reconegut prestigi, especialització i dilatada experiència professional en l’àmbit de la postproducció audiovisual.

6. Ocupabilitat

La taxa mitjana d’inserció laboral és del 95 % en els estudis de postgrau del CEU.

7. Recursos d’informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb els millors equipaments informàtics.

A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Les classes del màster universitari en Postproducció Audiovisual les imparteixen experts i professionals amb una experiència docent o professional contrastada, i han estat triats pel seu reconegut prestigi i especialització en l’àmbit de la postproducció audiovisual.

Direcció acadèmica del màster

Dra. Montse Vidal. Doctora en Comunicació per la Universitat Abat Oliba CEU amb experiència en muntatge i postproducció audiovisual i gestió de la comunicació. Té estudis superiors en so i està certificada per Apple en Logic Pro. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració (UPF).

Coordinació acadèmica del màster

Dr. Carles Lamelo. Llicenciat en Periodisme i en Comunicació Audiovisual, màster en Anàlisi Política i doctorand en Comunicació. Actualment, és coordinador de continguts, emissions i digital d’Onda Cero Catalunya. Compagina l’exercici periodístic a Onda Cero i Televisió Espanyola amb la docència i la investigació en diverses universitats: entre d'altres, a l'Abat Oliba CEU, on coordina el màster universitari en Postproducció Audiovisual i és professor de Ràdio, Televisió i Creació de Continguts dels graus en Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques. També col·labora en altres universitats com a docent, com la UAB, la UIC, la Internacional de La Rioja, La Salle, la UVic i la UOC. Anteriorment, ha treballat a Catalunya Ràdio, Ràdio Nacional d’Espanya i Barcelona Televisió. Ha dirigit el documental Bellcaire: històries amb encant i és autor dels llibres Follow Friday. Método estratégico de comunicación 2.0 y marketing digital (2014) i Televisión social y transmedia. Nuevos paradigmas de producción y consumo televisivo (2016).

clamelov@uao.es

Claustre de professors

 • Dr. Adolfo Lucas. Doctor en Dret per la Universitat de Lleida. Director d'Estudis de Dret i professor agregat de Dret Civil a la Universitat Abat Oliba CEU. Magistrat suplent de l'Audiència Provincial de Barcelona. Autor de diversos llibres i articles científics.
 • Dr. Alfonso Freire. Doctor en Comunicació per la Universitat Abat Oliba CEU, màster en Estudis Humanístics i Socials i llicenciat en Publicitat i RP per la UAO CEU. Apple Trainer Final Cut Pro (T3) per Apple Spain i llicenciat en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya. Imparteix classes de Psicocreativitat a la Universitat Autònoma de Barcelona, Narrativas Transmedia a ENTI a la Universitat de Barcelona, i de Composició Visual, Edició Avançada, Gestió de la Comunicació Externa, Creativitat i Producció Publicitària a la Universitat Abat Oliba CEU, on va rebre el Premi Ángel Herrera el 2014 a la millor tasca docent en comunicació. És coordinador de la Universitat d’Estiu i del Servei de Desenvolupament Audiovisual de la UAO CEU. Professionalment, combina la redacció creativa amb el disseny i la conceptualització. Ha col·laborat amb el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, l’agència de disseny i fotografia Damatha i amb agències de comunicació com QyA Imagen y Contenidos i VpuntoMedia, entre d'altres. És autor dels llibres ¿Cómo crear un storytelling de marca? De la teoría a la práctica profesional (2017) i La nueva narrativa transmedia de la Generación Google Kids (2018).
 • Dr. Andreu Barrabino García-Mans. Vicedegà de Publicitat i Relacions Públiques de la UAO CEU. Especialista en màrqueting de la comunicació i pensament creatiu i estratègic. Codirector del màster en Psicocreativitat de la UAB. Professor visitant del postgrau de Comunicació Organitzacional de la Pontifícia Universitat Javeriana de Bogotà (Colòmbia). Investigador del grup de comunicació de conflictes interculturals.
 • Dra. Carmen Parra. Directora de la Càtedra d'Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba CEU, doctora per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Dret per la Universitat de Granada. Posseeix un Diploma d'Alts Estudis Internacionals de Societat d'Estudis Internacionals (1988). És professora de Dret Internacional i de Dret Europeu a la Universitat Abat Oliba CEU i dirigeix el màster universitari en Gestió i Comunicació d'Entitats Socials i Solidàries de la UAO CEU.
 • Dr. Jorge Martínez-Lucena. Doctor en Periodisme per la Universitat CEU San Pablo, llicenciat en Filosofia per la Universitat Abat Oliba, professor adjunt d'Antropologia, visiting researcher de les universitats Cattolica del Sacre Cuore (Milà), Hertfordshire (Hatfield) i Durham. Investigador en estudis culturals sobre la cultura postmoderna, imaginaris socials i antropologia filosòfica contemporània.
 • Dr. José Ignacio Castelló. Doctor en Periodisme per la Universitat Sant Pablo CEU i llicenciat en Ciències de la Informació i Història Moderna. Director del Departament de Comunicació de la UAO CEU. Periodista especialitzat en informació esportiva. Col·laborador en revistes especialitzades i a El Periódico de Catalunya (versió paper i versió en línia). Creador i director del web Turf-cat, moderador del fòrum hípic Agalopar i webmaster de l'entitat Aposta Hípica i Esportiva Iberia (The Jockey - South Horse Racing).
 • Dr. Josep Lluís de l'Olmo Arriaga. Doctor per la Universitat Abat Oliba CEU i llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques. Professor de Màrqueting al Departament de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UAO CEU, director dels estudis del grau en Màrqueting i Direcció Comercial i director del postgrau a la UAO CEU. Durant més de vint anys ha exercit càrrecs directius i executius en empreses de gran consum i en l'àmbit de la consultoria empresarial.
 • Dr. Juan Corona. Rector honorari de la UAO CEU i director de la Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat Abat Oliba CEU. Catedràtic en Economia Aplicada i professor de Sistema Econòmic al màster universitari en Postproducció Audiovisual.
 • Dr. Laura Pousa. Ha format part de l’equip del guió de Cuéntame cómo pasó (TVE) durant vuit temporades i ha estat guionista de programes com Un país para comérselo. El 2012 va rebre el premi The Abbas Kiarostami Film Seminar i va ser nominada al Goya al millor curtmetratge per Meine Liebe, escrit, dirigit i produït amb Ricardo Steinberg. Combina el seu treball en creació de continguts amb el treball acadèmic. És doctora en Història del Cine per la Universitat Autònoma de Madrid, ha estat professora de la Facultat de Belles Arts d’Aranjuez (CES Felip Segon – Universitat Complutense de Madrid), i actualment és professora i cap d’estudis del grau en Comunicació Audiovisual a la Universitat Internacional de Catalunya.
 • Dr. Miguel Franquet dos Santos. Professor col·laborador del Departament de Comunicació de la Universitat Abat Oliba CEU. Ha obtingut el grau en Ciències de la Comunicació i el màster en Filosofia Contemporània per la Universitat Catòlica Portuguesa, on va ensenyar durant cinc anys abans de traslladar-se a Catalunya. La seva recerca està centrada en temes d'ètica, teoria de la comunicació i pensament contemporani.
 • Dra. Olga Lasaga. Llicenciada en Dret i doctora en Psicologia per la UB. Directora del Servei de Pràctiques i Ocupació, codirectora de l'Observatori Laboral i professora d'Orientació Professional del grau en Psicologia de la Universitat Abat Oliba CEU. Ha participat en nombrosos fòrums i congressos nacionals i internacionals en l'àmbit de l'orientació professional, les competències professionals i l'ocupació i ha publicat diversos llibres i articles sobre la matèria.
 • Dra. Raquel Crisóstomo. Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (2011) i doctoranda en Comunicació per la mateixa universitat (2015-). Professora ajudant doctor (ANECA) i professora lectora (AQU). És professora i tutora de TFM al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU i també imparteix classes relatives a l'àrea de comunicació en diferents institucions universitàries (ESERP, UIC, UVIC). És membre del consell científic de l'organització internacional Communication and Media Research Center i col·laboradora habitual en la secció de sèries del programa Nits de ràdio (Onda Cero) i de la revista Serielizados. Les seves principals línies de recerca se centren en la representació audiovisual, les sèries de televisió i la cultura popular des de la perspectiva dels estudis culturals.
 • Dra. Rebeca Pardo. Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Antropologia i Etnografia (UB), llicenciada en Comunicació Audiovisual (Universitat de Navarra) i formada en fotografia a IDEP. Professora de Fotografia a la Universitat Abat Oliba CEU i a la UB. Ha dirigit i impartit cursos, seminaris i conferències en diferents centres d'Espanya i Anglaterra. Va treballar com a fotògrafa, editora i periodista al diari El Tiempo de Perú, com a assistent internacional per al fotògraf Duccio Malagamba i com a freelance per a diferents empreses editorials. Autora del blog En la retaguardia: imagen, memoria y identidad en el arte, pel qual li van concedir el Premi Millors Blogaires Joves d'Assaig 2012 de l'Editorial Ariel, del Grupo Planeta. Investigadora en temes d'autoreferencialitat i representació visual de la malaltia, el dolor, la identitat i la memòria en les arts visuals, el documental i el fotoperiodisme contemporanis, amb articles i capítols en diverses publicacions acadèmiques.
 • Dr. Xavier Salla. Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, advocat i professor universitari. Expert en projectes de noves tecnologies i legislació en Internet. Director del màster universitari en Comunicació Digital i Noves Tecnologies de la UAO CEU, professor en TIC Laude UAB (projecte d'emprenedoria a la UAB). Director de la Fundació ICEX·CAT de Comunicació Experiencial (fundació orientada a la recerca i la docència d'entorns virtuals, intel·ligència artificial i comunicació experiencial). Dirigeix el cicle formatiu de grau superior Mons Virtuals, Realitat Augmentada i Gamificació, cicle oficial creat per ell mateix i reconegut per la Generalitat de Catalunya.
 • Agustí Camps. Graduat superior en Cinema i Audiovisuals, professor de so a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC); responsable tècnic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), professor de cursos de so per a videoperiodistes de Televisió de Catalunya (TVC), professor de so al màster en Postproducció Audiovisual (UAO CEU), màster de Documental Creatiu (UAB) i professor d'àudio digital i Pro Tools a la SGAE.
 • Aitor Echeverría. Graduat a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l'especialitat de fotografia i ha treballat en tot tipus de produccions audiovisuals. El 2007 va rodar el seu primer treball com a director i des d'aleshores desenvolupa les dues facetes. Molt interessat pel món de la dansa, ha dirigit i fotografiat peces que han rebut nombrosos premis. Actualment està preparant el llargmetratge Maria (i els altres), de la directora Nely Regueró, i està escrivint el guió de la que serà la seva primera pel·lícula com a director: Desmuntant un elefant. Exerceix de professor a la Universitat Abat Oliba CEU i a l'ESCAC.
 • Anna Cler. Periodista de Televisió Espanyola (TVE) amb més de vint anys d'experiència a la cadena pública. Ha treballat a l'àrea d'esports com a redactora i presentadora en múltiples programes. Al llarg d'aquests anys, ha treballat als Serveis Informatius de TVE i a l'àrea de programes. En els últims anys, ha estat directora de Comunicació de TVE-Catalunya, productora executiva de programes infantils i actualment exerceix com a directora de l'Àrea de Producció de Programes de TVE-Catalunya.
 • Bernat Aragonés. Postproductor i director artístic tècnic. Ha treballat en cinema, publicitat, televisió i 3D. Format a The American Film Institute Conservatory (Los Angeles, els Estats Units). Ha treballat a les pel·lícules i sèries de televisió Nadie quiere la noche (2015), Les aventures de Tadeo Jones (2012), Hijo de Caín (2013), Olor de colònia (2012), La maleta mexicana (2011), El Gran Vázquez (2010), Viatge màgic a l'Àfrica (2010), El misteri del Nil (2005) fent tasques de direcció de postproducció, editor o visual effects supervisor.
 • Clara Salazar. Graduada superior, especialitat de documental i producció a l'ESCAC. Directora de producció d'El Terrat. Ha treballat com a costume coordinator a Babieka, professora de producció a l'ESCAC i al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU. Ha treballat en la producció de programes de televisió i pel·lícules com The Gunman, Mindscape o El callejón.
 • David Llanes. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i diploma de postgrau per l'IDEC-UPF. Responsable de l'àrea d'R+D de la productora El Terrat. S'ocupa de l'anàlisi i recerca d'audiències, del seguiment de les tendències televisives a escala internacional i local, de la gestió de drets de formats i participa en la creació i el desenvolupament de nous programes per a televisió.
 • Gabriel Sitjas. Compositor digital d'efectes visuals. Graduat multimèdia per la UOC-UPC, es va introduir al món audiovisual treballant com a infografista a TV Girona i posteriorment a Televisió de Catalunya durant més de sis anys. Compositor d'efectes visuals en diferents estudis que l'han dut a participar en projectes cinematogràfics que han estat premiats amb tres premis Goya i un Gaudí pels seus efectes visuals. També és professor del màster universitari en Postproducció Audiovisual de la UAO CEU.
 • Gerard Casau. Crític cinematogràfic i musical, forma part de la junta de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics. Col·labora regularment a Rockdelux, Time Out Barcelona, Dirigido por, SOFilm, Sensacine, O i Numerocero, entre altres publicacions. Ha participat en els llibres Neoculto (Calamar Edicions, 2012), Takashi Miike. La provocació que va arribar d'orient (Calamar Edicions, 2013) i els dos volums d'Antologia crítica del cinema fantàstic i de terror espanyol (1912-2014) (T&B Editors, 2015). Ha impartit classes i seminaris a Estudi de Cinema, la Universitat Pompeu Fabra i al taller de crítica cinematogràfica organitzat per l'Institut d'Humanitats de Barcelona i l'ACCEC. Treballa al departament de publicacions del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i n'és membre del comitè de selecció. Actualment està duent a terme el seu doctorat en cinema i estètica dels mitjans audiovisuals i és professor del màster universitari en Postproducció Audiovisual de la UAO CEU.
 • Jaume Ripoll. Graduat en especialitat de direcció a l'ESCAC. Després d'iniciar la seva carrera com a director de documentals i videoclips va compaginar el seu treball d'articulista en premsa, revistes de tendències i videojocs, treballant sis anys a l'empresa Pispa Films. El 2005 va entrar a formar part de la prestigiosa distribuïdora de cinema independent Cameo per exercir funcions de director editorial. Posteriorment, ha estat un dels fundadors de Filmin, el portal de referència per al cinema independent a Espanya amb més de 800.000 visitants al mes, en què fa de director editorial i de desenvolupament. Filmin ha aconseguit el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Sant Jordi, el Premi Tendències i el Premi Time Out com l'empresa més innovadora del país. Jaume Ripoll també ocupa des de 2012 la vicepresidència d'EUROVOD, la primera associació europea encarregada de distribuir cinema en línia que treballa en 11 països. A més, ha participat com a jurat en els festivals de Berlín, In-Edit, Cinergia o Sitges, entre d'altres. Recentment ha participat en l'escriptura del guió Som gent honrada, llargmetratge dirigit per Alejandro Marzoa, present en la secció oficial del Festival de Màlaga i premiat amb sis Mestre Mateo.
 • Joan Saeta. Expert en arts visuals i escèniques i en la incorporació de la interactivitat als nous espais audiovisuals. Va començar a treballar a Televisió de Catalunya (TVC) el 1997 com a tècnic de formació, elaborant els plans formatius de la companyia en l'àmbit tècnic i artístic. Aquests disset anys li han permès conèixer àmpliament el procés productiu audiovisual i actualment compagina el seu treball a la televisió com a tècnic infogràfic elaborant continguts per a platós en 3D i realitat augmentada al mateix temps que col·labora en el disseny i la realització de directe de projeccions audiovisuals de grups musicals i artistes. Exerceix de professor al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la UAO CEU.
 • Joaquim Ortega. Llicenciat en Història Contemporània (UB), postgrau en Tècniques Editorials (UB), postgrau en Periodisme Internacional (UAB) i màster en Escriptura de Guió (UAB); especialitat en edició i avaluació de projectes. També ha cursat els programes de Producció Executiva per a TV (UPC) i Avaluació de Projectes Audiovisuals (IDEC-UPF). Actualment, treballa com a assessor editorial del Cercle de Lectors i del Grup Editorial Penguin Random House i també com a editor freelance de guions i de projectes d'adaptació (opcions de drets) d'obres literàries per a productores i agències. Ha estat col·laborador de l'editorial La Esfera de los Libros i d'Edicions Paidós (Grupo Planeta). Com a redactor i col·laborador, ha treballat en el suplement "Llibres", de La Vanguardia, a la revista Historia y Vida, a l'Agència EFE (delegació de Montevideo), a Ràdio Nacional d'Espanya (Catalunya) i a Ràdio Barcelona (Cadena SER). Va ser cap d'estudis i professor de Producció Executiva i Guió de l'Escola Superior Audiovisual MK3, professor de Comunicació, Publicitat i RP a la Fundació Universitària ESERP, i col·laborador del postgrau en Producció i Realització de Programes Radiotelevisius de la Universitat de València. És professor de producció executiva al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la UAO CEU.
 • Jordi Figueras. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UPF, màster en Direcció de Fotografia Cinematogràfica de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Des d'aleshores, ha adquirit experiència i treballat en tots els càrrecs d'equip de càmera i llum arribant a ser director de fotografia, treball que realitza en l'actualitat tant en projectes de publicitat com en documentals i llargmetratges. En l'àmbit acadèmic, ha estat professor a la Universitat Pompeu Fabra i al màster en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Josep Gurri. Productor audiovisual expert en tecnologia vídeo 360 i pilot acreditat de drons. Postgrau en Direcció d'Empreses a la Universitat Pompeu Fabra, professor de Multimèdia, Imatge Virtual 3D i VR a ESI, professor de GIS a la Universitat Autònoma de Barcelona i al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Kissi Pueyo. Llicenciada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona, bibliotecària de la Universitat Abat Oliba CEU i diploma d'especialització en Documentació Audiovisual i Film Researcher per la Universitat Oberta de Catalunya.
 • Lara Vilanova. Graduada a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya (ESCAC), on va començar la seva carrera com a directora de fotografia al mitjà televisiu i cinematogràfic. El 2009 va guanyar el premi Kodak Nahemi a la millor direcció de fotografia a l'Encounters Film Festival (Anglaterra); va ser seleccionada el 2011 per assistir com a cinematographer a la Berlinale Talent Campus i a la Summer Academy de Locarno. Actualment és colorista a El Colorado i treballa com a freelance amb Da Vinci, Mistika i Baselight. Exerceix de professora i tutora de TFM al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la UAO CEU.
 • Laura Folguera. Llicenciada en Periodisme per la UAB i diplomada en Llengua i Cultura Japonesa per la Kyoto Gaikokugo Daigaku (Kyoto, el Japó). Treballa des de fa 18 anys a Televisió Espanyola, on ha dut a terme tasques de redactora en diferents àmbits, actualment dirigeix el programa Tips, de La 2 de TVE. És autora de reportatges de recerca i denúncia al programa Línia 900 (La 2, TVE), de documentals de naturalesa i medi ambient a El escarabajo verde (La 2, TVE) i del programa de senderisme 80cm (La 2, TVE).
 • Luis Posada. Actor de doblatge de prestigi, veu habitual de Johnny Depp, Jim Carrey, John Cusack o Leonardo Di Caprio. Formador en doblatge i sonorització de cinema i televisió i un dels fundadors dels estudis Polford, els més avançats tecnològicament d'Espanya i pioners en la implementació del sistema Dolby Atmos.
 • Marc Llabina. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Certificat Oficial Apple Final Cut Pro Certified Trainer (T3), professor de Fonaments de la Comunicació Televisiva, Producció Audiovisual i Producció Periodística a la Universitat Abat Oliba CEU. Responsable del Servei Audiovisual de la UAO CEU. Realitzador i editor de vídeos per a empreses i institucions de l'àmbit comercial i cultural. Ha exercit de periodista, guionista i productor de ràdio. Assessor d'estratègies de comunicació en xarxes socials.
 • Marc Ripoll. Professional amb més de catorze anys d'experiència professional en el sector del disseny 3D, treballant en vídeo, arquitectura i disseny per a videojocs en empreses com Panoptic, Westial, Summum, TheGameForger o Bloompix. Té àmplia experiència docent: ha treballat per a centres de prestigi com la Universitat Abat Oliba CEU, la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), Tecnológico de Monterrey (ITESM), Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), BAU (Escola Superior de Disseny), Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB), Linx Works o Fundació LaCaixa.
 • Montse Vidal. Professional de la comunicació especialitzada en la postproducció audiovisual, amb estudis superiors en so i certificada per Apple en Logic Pro. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració (UPF) i doctoranda en Ciències de la Comunicació a la Universitat Abat Oliba CEU, amb anys d'experiència en el muntatge audiovisual i direcció de comunicació.
 • Morrosko Vila-San-Juan. Realitzador i periodista. Llicenciat en Filosofia i Lletres (UAB). Té una llarga experiència en direcció de documentals i de formats per a televisió i Internet. Ha treball a TVE, BTV i ha fet, escrit i produït treballs audiovisuals per a diverses cadenes, plataformes i empreses. També fa classes en diferents màsters universitaris i col·labora amb el suplement "Cultura/s", de La Vanguardia.
 • Néstor Oñatibia. Enginyer de so i músic professional. Diplomat en Magisteri Musical per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i instructor certificat per Apple, Avid i Steinberg als programes Logic, Pro-Tools i Cubase. Acumula més de quinze anys d'experiència laboral com a tècnic de so en importants estudis d'enregistrament musical (Aurha, Grabaciones Silvestres) i productores de televisió (El Terrat o Minoria Absoluta). A més, és professor a l'escola de so Microfusa i propietari del seu propi estudi d'enregistrament (Slim Studio).
 • Núria Yebra. Graduada superior en Disseny Gràfic a l'ESDI, adscrita a la URLl. Ha treballat en empreses punteres del sector com a Televisió Espanyola, TV3, XTVL o TR3SC; institucions com l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i ha estat formadora de Televisió de Catalunya (TVC), IED i Elisava (Universitat Pompeu Fabra).
 • Oriol Sala-Patau. Recentment ha estat nomenat responsable del Departament de Producció Aliena de Televisió de Catalunya. Acumula més de 30 anys al sector audiovisual treballant com a productor en diferents programes televisius com La Marató o Set de nit, com a cap de producció d'Entreteniment, Culturals i Infantils de TVC així com sotsdirector de continguts d'aquesta mateixa àrea. Com a productor executiu ha estat l'impulsor de projectes com Polònia, Una altra cosa o Silenci?. Com a productor executiu de coproduccions destaca la seva col·laboració en sèries d'animació com Arròs covat (guanyadora del premi Ondas 2010) o I ara què fem? (nominada als premis Emmy 2012), de pel·lícules per al cinema com El cuerpo, Los últimos días, Tadeo Jones o Anacleto i de pel·lícules per a televisió com Terra Baixa. La seva incursió en la producció independent li va aportar el Premi Gaudí el 2012 per Ahora no puedo, un curtmetratge dirigit per Roser Aguilar que va sumar un total de 32 premis internacionals.
 • Óscar Hernando. Ha treballat al departament de continguts de Veranda TV, una productora propietat de Grupo Boomerang i Grup Godó. Dirigeix programes de televisió i documentals. Amb més de 30 anys d'experiència, ha repartit el seu treball entre la ràdio i la televisió. Com a guionista ha treballat en el magazín La columna (TV3), presentat per Julia Otero, i La Marató. Ha dirigit diversos formats de televisió com En directe (magazín, TV3), Tiquet (magazín cultural, La Sexta), Paranoia semanal (debat, Antena 3). Algunes de les seves creacions com a autor i director són: Las flores del mal, una sèrie documental sobre criminalística per a Barcelona Televisió; Voluntaris, un documental per a TV3 pel qual va rebre els premis de Millor Documental de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona i, més recentment, Fet a Catalunya, una trilogia de documentals branded per a 8tv. En ràdio ha treballat a la Cadena Cope, Ser, RAC1 o Ràdio Estel.
 • Pablo Mèrida. Llicenciat en Ciències de la Informació, Imatge i So a la Universitat Complutense de Madrid, periodista especialitzat en història del cinema, autor de diversos llibres sobre el setè art, escriptor editorial freelance, corrector d'estil i crític de cinema en diversos mitjans de comunicació. Ha publicat, entre d'altres, l'enciclopèdia El cinema (Larousse, 2000); El cinema espanyol (Larousse, 2000); El Zorro y otros justicieros de película (Núer, 1997) o La boxa al cinema. 1984-1994 (Laerte, 1995).
 • Pau Atienza. Graduat en muntatge per l'ESCAC, i posseïdor del títol del Curs Superior de Tècnics Cinematogràfics. Ha exercit professionalment com a muntador i realitzador en els àmbits del documental i la ficció, alternant les seves responsabilitats amb la docència universitària a la Universitat Abat Oliba CEU, l'ESCAC i la UOC. És autor del llibre Història i evolució del muntatge audiovisual. De la moviola a YouTube.
 • Quim Cuixart. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat durant anys com a periodista a Televisió Espanyola amb una llarga trajectòria professional. Va ser cap de la secció de Barcelona '92, responsable de la cobertura dels Jocs Olímpics, director dels Serveis Informatius i editor. En els últims anys, s'encarrega de la direcció de programes com A punto con La 2 o Para todos La 2. És professor del màster universitari en Postproducció Audiovisual a la Universitat Abat Oliba i professor de Periodisme a la Universitat Ramon Llull.
 • Raimon Masllorens. President dels Productors Audiovisuals Federats (PROA) i CEO a la productora audiovisual Brutal Media. Ha estat realitzador a Televisió Espanyola, fundador de La Productora i director de diversos programes de televisió, sèries, telefilms i produccions audiovisuals de gran èxit internacional com This is opera.
 • Roger Reig. Postproductor audiovisual en diverses empreses des de 1996, ha treballat en la transició de sistema de postproducció lineals a no-lineals sent pioner en l'ús d'Avid Mediacomposer. Ha treballat com a muntador en plantilla a Bry & Ros, Mediapro, Mediapark o Teuve. Ha desenvolupat treballs en motion graphics per al departament d'autopromocions de La Sexta, La Sexta 2, La Sexta 3 i Xplora. Ha treballat en televisió, publicitat, videoclips, motion graphics i visual effects film per a les principals companyies de postproducció: Filmtel, La Truka o Apuntolapospo. El 2003 s'incorpora com a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) com a professor d'after effects i el 2014 al màster universitari en Postproducció Audiovisual de la UAO CEU. També és formador en Combustion i Avid Newscutter.
 • Sergio Babí Ríos. Llicenciat en periodisme i diplomat en Noves Tecnologies i Narrativa Audiovisual per la UAB. 20 anys d'experiència en televisió. Inicis en mitjans locals i reporter en ATLES Catalunya – Tele 5. Realitzador i redactor d'informatius diaris i especials a TV3 – Televisió de Catalunya. Guionista de programes divulgatius i d'entreteniment a la mateixa cadena. Sotsdirector del canal juvenil 3XL. Actualment és coordinador de continguts de l'àrea d'Entreteniment de TV3.
 • Sergio Ochoa. Supervisor d'estereoscòpia S3D DI i VFX supervisor, consultor independent per SGO en diferents projectes internacionals com: The Rose of Fire (3D City Symphony. Barcelona) com a supervisor d'estereoscòpia, 3D/Colour Grading & Finisher; Minuscule (2013); Futurikon (París); A lapse of time; Asterix au service de sa Majesté; Japonese dancer in a container; Souviens moi; El preu de la llibertat o El perfecte desconegut. També treballa per als responsables de Mistika, el sistema de postproducció que s'utilitza en pel·lícules com El hòbbit, L'increïble Spiderman o Prometheus. En la seva trajectòria, ha treballat en la postproducció de pel·lícules com La Zona, L'habitació de Fermat, Luz de Domingo, Lolita's Club, Aparecidos, Sangre de mayo, El juego del ahorcado o Los esperpentos de Valle Inclán.
 • Toni Colomer. Cap del Departament de Disseny Gràfic de Televisió de Catalunya (TVC), llicenciat en Belles Arts, especialitat de disseny gràfic a la Universitat de Barcelona (UB). Des de 1991 forma part de l'equip de disseny de TV3. Director del màster Media Interactive Design a l'escola Elisava, professor de la Universitat Abat Oliba CEU, IDEP, Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. El 2003 publica com a coautor al costat de Rafel Ràfols el llibre Disseny audiovisual (Barcelona: Gustavo Gili, 2003).
 • Víctor Martí. Llicenciat en General Engineering Studies, main subject: Fluid Mechanics and Aerodynamics per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya, supervisor de Postproducció de Lo impossible (2012); fundador de Shankara Film, professor de Postproducció a l'ESCAC, fundador i director de Postflow. Supervisor de postproducció de pel·lícules com A monster calls (2016), El niño (2016), Palmeras en la nieve (2015) o Grand Piano (2013).
 • Yolanda Cruz. Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Granada i Diplomada en Cinema per la Universitat de Valladolid. Té més de 25 anys d'experiència en mitjans de comunicació, on ha ocupat llocs directius. Membre de l'Institut d'Estudis d'Almeria, membre del grup de recerca de la UAL Noves Projeccions per al Patrimoni de la Cultura Oral i Popular: Educació, Museus, Turisme, Cinema i Música, SICA, membre del Col·legi Andalús de Periodistes, membre de FILTA Film in Language Teaching Association (associació internacional de cinema i educació), sòcia de FAPE, sòcia de CIM, d'AAMMA i de l'Associació Nacional d'Informadors de Cinema. Ha produït programes de cinema informatius i documentals a Almeria per a Canal Si TV, TVE, Teledeporte, Canal Sur i Digital Plus. Realitzadora i guionista de curtmetratges, videocreacions i documentals. Compagina la seva tasca periodística amb la formació impartint cursos i conferències: Universitat d'Almeria, Universitat Abat Oliba CEU, Universitat Pablo Olabide, Institut Vechtdal College (Hardenberg, Holanda). És jurat de diversos festivals cinematogràfics i directora del certamen nacional de vídeos Posivideo en les tres primeres edicions, des de 2009 és la cap de premsa i responsable de cinema de la Fundació Inquietarte i directora del festival internacional de curtmetratges Visualízame, Audiovisual & Mujer.

 

PROFESSORAT CV DETALLAT

Pràctiques i sortides

PRÀCTIQUES I SORTIDES PROFESSIONALS

El màster en Postproducció Audiovisual té un mòdul de 5 crèdits ECTS de pràctiques obligatòries que l’estudiant farà en productores audiovisuals, estudis de so i agències especialitzades. 

Aquests programes formatius pràctics, inclosos als plans d’estudis, permeten aplicar i complementar els coneixements adquirits durant la formació acadèmica i afavoreixen l'adquisició de les competències professionals que facilitaran una futura inserció laboral.

El conjunt d’activitats que es desenvoluparan durant el programa es definirà entre el tutor o tutora de l’empresa i la persona coordinadora del Servei de Pràctiques i Ocupació de l’àrea de Postgrau responsable del pràcticum.

Igualment, l’estudiant tindrà un tutor o tutora acadèmic que farà el seguiment i la valoració de les pràctiques per garantir-ne el màxim aprofitament.

Per a més informació, dirigiu-vos al Servei de Pràctiques i Ocupació de l’àrea de Postgrau.

L’alumne o alumna que obté el títol oficial de màster universitari en Postproducció Audiovisual per la Universitat Abat Oliba CEU pot desenvolupar la seva professió en els àmbits següents:

 • postproducció de vídeo i àudio
 • disseny de postproducció
 • realització audiovisual
 • inforgrafia i grafisme per a televisió o cinema
 • composició de vídeo
 • edició de vídeo

EMPRESES COL·LABORADORES DEL SERVEI DE PRÀCTIQUES

8Media • 8TV • A contracorriente Films • A contraluz Films • Activa Films • Agile • Andròmines Antaviana • Apuntolapospo / 360º • Arcadia Motion Pictures • Atresmedia • Bamf • Batabat Bausan Films • Bedeluxe • Benecé • Black Factory • Blanco y Negro • Bogaloo Films • Broadaster • Brutal Media • Brutal Media • BTV • Bumayé • Cactus Produccions • Chicken Box • Corte y Confección • Coser y Cantar • Crearsa • Createl • Croma Studio • Deluxe • Diagonal TV • Dream • El Colorado • El Terrat • Filmax • FreeNumbers • Fremind • Gestmusic • Gordon Seen • Grupo Godó • Grupo Secuoya • Humantiks • Igluu Studio • Ikuru • Jové TV • Karavan Films • La fábrica de carbón • La fábrica de la tele • La Xarxa • Last Crit • Lastor Media • Lavinia • Mediapro • Mediaset • Minium • Nanouk Films • Neorender Studio • No hay banda • Nostromo • Oberón • Paral.lel 40 • Parlem TV • Polford • Postflow • Reset • Salsa Creativa • Secuoya • Séptimo elemento • Setadisc • Sónar • Star Polar • Stikaki • Tàndem • Televisió de Catalunya • Televisión Española • Tendencias TV • Triacom • Trickon • Utopia Global • Vamos Allá Films • Videolab • Ymagis • Zoopa

Col·laboradors

 

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

6.495 €

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l’import restant es podrà efectuar de les maneres següents:

Pagament únic

La realització del pagament únic comporta un descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

Pagament fraccionat

50 % en formalitzar la matrícula i el 50 % restant al gener.

Pagament mensual

En deu quotes a través de finançament especial al 0 % d’interès amb el Banc Sabadell (consulteu-ne la comissió d’obertura).

Altres acords de finançament

Amb Banco Santander, CaixaBank, BBVA i Banc Sabadell. També comporta el descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
master@uao.es

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els candidats al programa del màster universitari en Postproducció Audiovisual han de tenir una titulació universitària superior espanyola (diplomatura, llicenciatura o enginyeria superior) o estrangera (equivalent a un bachelor’s degree al sistema anglosaxó).

Aquest perfil inclou:

 • llicenciats i diplomats interessats a desenvolupar la seva carrera professional en l’àmbit de l’audiovisual
 • empresaris i directius d’empresa que necessitin ampliar la seva formació en l’àrea de la postproducció audiovisual
 • professionals tècnics de l’audiovisual que aspiren a assumir noves responsabilitats

Aquest programa formatiu no exigeix una experiència prèvia en tots els àmbits de la postproducció audiovisual, sinó que pretén proporcionar una formació integral a l’estudiant, de manera progressiva i eficaç.

OBJECTIUS

La Universitat Abat Oliba CEU, a través d’aquest màster, pretén aconseguir una alta preparació de l’alumnat en el procés de postproducció audiovisual i capacitar-lo en el maneig de les tècniques i processos creatius.

Per complir aquest objectiu, el màster s’organitza en vuit mòduls que defineixen els diferents àmbits a tractar, cadascun d’ells amb durades diverses segons les necessitats. Comença amb una definició del mercat audiovisual i una ràpida visió de tots els processos existents (Sistema Econòmic del Sector Audiovisual), continua per l’aprenentatge de tots els conceptes artístics i visuals (Tecnologia i Cultura Visual); continua amb la visió tècnica i pràctica del flux d’informació en tot el procés (Postproducció de Vídeo) i entra en el món de la composició digital: el retoc de la imatge, la creació d’una imatge gràfica i la composició estereoscòpica (Composició i Creació Visual). De forma transversal, es desenvolupen els mòduls del projecte final, que inclou l’essència de tota la formació (Treball Final de Màster) i les pràctiques a empreses per posar en pràctica els coneixements adquirits (Pràctiques en Empreses i Institucions). També els coneixements de dret i ètica són importants, per això s’inclouen temes com els drets d’autor a la música o imatges o l’ètica professional (Dret i Ètica).

Altres objectius que persegueix aquest màster són:

 • Estimular la creativitat de l’alumnat per desenvolupar projectes o resoldre problemes propis de la professió de forma original i innovadora.
 • Educar els estudiants en valors ètics i responsables en l’exercici de la professió.
 • Proporcionar a l’alumnat una formació interdisciplinària en els àmbits jurídic, econòmic, sociològic i humanístic.

Així, el màster universitari en Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba CEU té com a objectiu final formar experts en el disseny de tots els aspectes vinculats al so, la imatge i el grafisme, en les diverses fases de la producció audiovisual: preproducció, producció i postproducció. Aquest perfil professional també abraça els entorns interactius per a la creació de produccions orientades a Internet, videojocs i altres materials interactius destinats a la indústria i a la formació en general.

COMPETÈNCIES DEL MÀSTER

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA

INDICADORS DE SEGUIMENT