girl
Màster universitari en Logística i Comerç Internacional
sol·licita informació
descarregar informació
Denominació

Màster universitari en Logística i Comerç Internacional

Àrea acadèmica

Empresa i Economia

Durada / Crèdits

10 mesos
60 ECTS

Places / Modalitat

30
Semipresencial

Idioma

Castellà i anglès

Organitzat amb
Perfil alumne

Llicenciats i graduats en Administració i Direcció d’Empreses, Economia, Màrqueting i Direcció Comercial, Màrqueting i Investigació de Mercats, Ciències Empresarials. Enginyers en les diferents branques. Titulats en Ciències del Transport i Logística.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Calendari i horari

D’octubre a juliol. Divendres de 16.00 h a 21.00 h.

Calendari Acadèmic

Màster universitari en LOGÍSTICA I COMERÇ INTERNACIONAL

Programa Leadership Essentials del Center for Creative Leadership (CCL)

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Professionalització

El màster universitari en Logística i Comerç Internacional proporciona una gran ajuda tant a acadèmicament com professional, amb l’objectiu d’aconseguir el coneixement necessari per a la internacionalització de l’empresa, fonamentat en les activitats Import-Export i les operacions logístiques i de transport, que permeten que aquestes es materialitzin aplicant un criteri racional i científic en la presa de decisions. Com especialització en el camp de la gestió empresarial, el màster està orientat al comerç i els negocis internacionals, així com a les operacions logístiques i de transport derivades del comerç internacional, donada la importància d’aquest mercat i l’exigència d’obtenir una visió global del moviment dels fluxos de materials i informació a les importacions i exportacions.

2. Programa de lideratge

Programa Leadership Essentials del Center for Creative Leadership (CCL) dissenyat per ajudar a l'estudiant a entendre i descobrir el seu potencial de lideratge i aplicar-ho en el seu dia a dia.

3. Formació complementària
 • European Port Experience. Programa d'estudis avançats en el coneixement de la gestió i el negoci portuari. Consisteix en un viatge d'estudis de 4 dies al port de Rotterdam, un dels més importants del món; també als d'Hamburg i Barcelona, classificats entre els més importants d'Europa.
 • Course IATA DGR Cat. 3: el curs s'imparteix en el marc del programa de màster i aborda les reglamentacions de transport de mercaderies perilloses per via aèria.
 • El màster també inclou la realització d'aproximadament 10 visites en grup, a empreses i institucions, amb la finalitat de possibilitar que l'alumne adquireixi la visió pràctica dels diversos mòduls que componen el programa formatiu.
4. Desenvolupament professional

Pràctiques a empreses de primer nivell en el camp de la logística. Borsa de Treball d’àmbit nacional i internacional amb més de 2 300 empreses associades amb ofertes de pràctiques a més de 20 països.

5. Professorat

Un quadre docent compost per experts amb àmplia experiència professional a les àrees de la logística, el transport i els negocis internacionals, amb una visió global i actual de la realitat empresarial.

6. Col·laboració amb empreses especialitzades

Estreta relació amb un gran nombre d’empreses de serveis de logística i comerç internacional, entre les quals destaca la Fundació ICIL, entitat capdavantera en l'àmbit nacional en recerca, formació, divulgació i aplicacions empresarials en logística, dedicant-se exclusivament a aquesta activitat des de 1980.

És el referent d'excel·lència en formació logística i ha format a més de 20.000 professionals que avui ocupen importants llocs directius en les empreses. Així mateix, desenvolupa nombrosos estudis i recerques logístiques a instàncies dels seus associats i de les Institucions Públiques. Gràcies al seu ampli ventall d'experts en tots els camps de la logística empresarial i al seu caràcter d'entitat sense ànim de lucre, ICIL desenvolupa nombrosos projectes per a empreses i associacions.

7. Caràcter internacional

Els nostres estudiants adquireixen els coneixements lingüístics i culturals necessaris per treballar a qualsevol lloc del món.

8. Ajuts

Aquest programa de màster compleix els requisits per ser bonificat a través de la Fundació Tripartita.

9. Ocupabilitat

La taxa mitjana d’inserció laboral és del 95 % en els estudis de postgraus del CEU.

10. Recursos d’informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb el millor equipament informàtic. A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

Activitats complementàries

 • European Port Experience. Programa d'estudis avançats en el coneixement de la gestió i el negoci portuari. Consisteix en un viatge d'estudis de 4 dies al port de Rotterdam, un dels més importants del món; també als d'Hamburg i Barcelona, classificats entre els més importants d'Europa
 • Course IATA DGR Cat. 3: El curs s'imparteix en el marc del programa de màster i aborda les reglamentacions de transport de mercaderies perilloses per via aèria.
 • Curs Leadership Essentials: Capacita a l'alumne per al lideratge en les organitzacions, utilitzant la metodologia del Center For Creative Leadership (Carolina del Norte, EUA).
 • Addicionalment, per als alumnes que així ho desitgin, s'establirà una agenda i programes formatius suplementaris a mesura, que s'impartiran a les tardes, de dilluns a dijous (el cost addicional dels programes formatius s'establirà en funció de les necessitats específiques de cada alumne).
 • El màster també inclou la realització de visites en grup, a empreses i institucions, amb la finalitat de possibilitar que l'alumne adquireixi la visió pràctica dels diversos mòduls que componen el programa formatiu.

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Les classes del màster universitari en Logística i Comerç Internacional són impartides per prestigiosos experts i professionals que posseeixen una contrastada experiència docent i/o professional, i han estat triats pel seu reconegut prestigi i especialització en l’àmbit de la logística:

Direcció acadèmica del màster

Iván Roa Perera. Enginyer Industrial. Director de l'Àrea de Formació ILI Logística Internacional.

iroap@uao.es


Claustre de professors

 • Enric Ticó i Buxadós. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Diplomat pel Ministeri d'Assumptes Exteriors a Comunitats Europees. President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), vocal del Comitè Executiu i del Consell d'Administració de l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), president de la Federació Espanyola de Transitaris, FETEIA, assessor del Ministeri de Foment (Consell Nacional del Transport) i president de l'Associació RAILGRUP.
 • Jaume Adrover Rigo. Diplomat en Ciències Empresarials per la University of Manchester i MBA per l'ESADE Business School. Director general de Gestió i Promoció Aeroportuària, S.A. (Grup Cambra de Comerç de Barcelona).
 • Carmen Parra Rodríguez. Llicenciada en Dret per la Universitat de Granada.Llicenciada en Dret Europeu per la Universitat Lliure de Brussel·les. Doctora en Dret per la Universitat de Barcelona. Professora de Dret Internacional a la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Eleuteri Acosta Martínez. Llicenciat en Dret i Doctor per la Universitat de Barcelona. Màster en Màrqueting Internacional per l'Institut d'Estudis Superiors de Màrqueting i Empresa. Doctor en Administració d'Empreses (DBA) IESME a la Universitat de Maastricht.
 • Eduard Duran Pla. Llicenciat en Nàutica i Transport Marítim i Doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya. Màster en Logística per ICT-UPC. Director de Logística en Samsung Espanya. Director General PortcementS. a. Comissari d'avaries i Perit de transports per COMME.
 • Rufino Fernández Redondo. Màster en Gestió Integrada de Projectes. Project Management pel IL3-UB i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya. Assessor d'empreses per a la reducció de costos de la Cadena Logística Integral i en programes de Coaching & Mentoring.
 • Josep Lluís del Olmo Arriaga. Llicenciat en Ciències de la Comunicació (Secció Publicitat i RP), per la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctor en Comercialització i Recerca de Mercats per la Universitat Abat Oliba CEU. Professor de Màrqueting a la Universitat Abat Oliba CEU.
 • Antonio de la Ossa Martínez. Llicenciat en Dret per la Universitat de Múrcia. Inspector de Finances de l'Estat (Especialitat de Duanes) Ha sigut responsable de Regional Aduanas de Cataluña fins el 2011.
 • José Luis Estrada Llaquet. Enginyer de Camins, Canals i Ports.Fellow of the Advanced Study Program of the Massachusetts Institute of Technology (MIT) USA, 1988. Diplomat en Direcció General a l'Institut d'Estudis Superior de l'Empresa (IESE). Doctor per la Universitat Politècnica de Madrid. President de Conterail S.L. Director de Planificació i Desenvolupament Portuari en Ports de l'Estat.
 • Ángel-Carlos Aibar Fragua. Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona. Diplomat en Direcció de Producció per l'ESADE. Director de compres i logística a Grupo TOTAL España S.A.
 • Tarik R. Smith. Llicenciat en Ciències Mediambientals. Màster en Gestió i Auditories Ambientals. Especialitat en Gestió de Projectes en l'Àmbit Internacional i Cultura de Negoci. Membre del Project Management Institute i director de Koom Consulting.
 • Leonardo Tisminetzky Kestelboim. Enginyer Tècnic Químic, màster en Logística Industrial (ICT/UPC) i en Divulgació Científica (UPF), especialització en Investigació d'Operacions (UPC). Consultor i formador en Estratègia Logística a Espanya i Amèrica Llatina, especialitzat en sistemes d'ajuda a la presa de decisions.
 • Rosa Romero Serrano. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Shipping Business per la Universitat Politècnica de Catalunya. Títol de suficiència investigadora per la Universitat de Barcelona. Advocada especialista en transport tant en temes jurídics com de consultoria i formació.
 • Felipe Botaya. Doctorat en Administració d'Empreses, Direcció de Màrqueting per l'ESADE i Llicenciatura B.S.B.A., University of South Carolina, EUA. Autor de diverses publicacions, ha sigut director de màrqueting de Nutrexpa i Brand Manager de Moulinex.
 • Ramón Pau. Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Comerç Internacional a EADA i Tècnic en Comerç Exterior per Foment del Treball Nacional. Ha sigut director de Comerç Exterior al Banc Sabadell i a La Caixa, i actualment dirigeix la seva pròpia consultoria en comerç exterior.
 • Miguel Ángel Dombriz. Enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha sigut director del Programa de Mobilitat i Grans Infraestructures de la Secretaria de Mobilitat i responsable de l'Àrea de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. Actualment és director de FGC Cargo.
 • Victor Chavigné. Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Màster en Organització i Enginyeria de la Producció i Direcció de plantes industrials per la UPC. Màster en Direcció d'Empreses per l'ESADE.
 • Carmen Parra Rodríguez. Llicenciada en Dret. Doctora en Dret Internacional Privat per la Universitat de Granada. Licence en DroitEuropéen per la Université Lliure de Bruxelles.

PROFESSORS CV DETALLAT

Sortides

SORTIDES PROFESSIONALS

L’alumne que obté el títol oficial “màster universitari en Logística i Comerç Internacional per la Universitat Abat Oliba CEU” pot desenvolupar la seva professió en els següents àmbits:

 • Direcció i Gestió d’Operadors de Transport Internacional
 • Direcció Operador Logístic Internacional (Supply Chain Management)
 • Direcció i gestió d’empreses transitàries (Freight Forwarder)
 • Direcció de Logística Internacional
 • Direcció d’Import-Export
 • Responsable d’expansió internacional

Col·laboradors

La Universitat Abat Oliba CEU té una estreta relació amb un gran nombre d'empreses de serveis de logística i comerç internacional, en general, que reconeixen l'excel·lència del màster universitari el Logística i Comerç Internacional i que es nodreixen dels titulats en aquesta disciplina. D'entre elles, cal destacar:

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

6 975 €

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l’import restant es podrà efectuar de les següents maneres:

Pagament únic

La realització del pagament únic comporta un descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

Pagament fraccionat

50 % en formalitzar la matrícula i el 50 % al gener.

Pagament mensual

En 10 quotes a través de finançament especial al 0 % d’interès amb el Banc Sabadell (Consultar comissió d’obertura).

Altres acords de finançament

Amb el Banco Santander, "La Caixa", Catalunya Caixa, BBVA i Banc Sabadell. També comporta el descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
masters@uao.es

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els candidats al màster universitari en Logística i Comerç Internacional han de posseir una titulació universitària superior espanyola (diplomatura, grau, llicenciatura o enginyeria superior) o estrangera (equivalent a un Bachelor’s degree en el sistema anglosaxó).

Aquest perfil inclou:

 • Llicenciats i graduats en Administració i Direcció d’Empreses, Economia, Màrqueting i Direcció Comercial, Màrqueting i Investigació de Mercats, Ciències Empresarials, Ciències del Transport i Logística.
 • Enginyers de qualsevol especialitat.
 • Llicenciats, graduats en altres àmbits acadèmics amb experiència professional acreditable en els sectors del Comerç o de la Logística.

Aquest programa formatiu no exigeix experiència prèvia en l’àmbit de la logística i el comerç internacional.

OBJECTIUS

El màster universitari en Logística i Comerç Internacional té com a objectiu principal formar a professionals experts en logística, transport i comerç internacional, perquè siguin capaços de liderar la gestió de les cadenes de subministrament i la seva logística, optimitzar la utilització dels transports minimitzant els terminis, els costos i el seu impacte mediambiental, i liderar els projectes d’internacionalització de les seves organitzacions.

D’aquest objectiu general es deriven els següents objectius específics d’aprenentatge:

 • Identificar les cadenes de subministrament internacionals d’àmbit global, continental i regional.
 • Capacitar per realitzar la funció de control, gestió i direcció d’una cadena logística i els seus processos i subprocessos integrats, així com les operacions de transport associat.
 • Capacitar en els processos de negociació i contractació del transport i la logística d’una forma òptima, complint els criteris de rendibilitat esperats.
 • Conèixer els aspectes tècnics i operacionals de cada mode de transport i dels seus operadors en l’àmbit global, continental, regional i local.
 • Conèixer la funcionalitat i les característiques de les infraestructures de suport al transport i la logística, així com conèixer els principals nodes logístic-portuaris.
 • Conèixer i entendre els nous mercats internacionals i els fluxos de mercaderies que generen, així com detectar aquelles oportunitats de negoci relatives a qualsevol camp d’activitat empresarial.
 • Capacitar per al disseny, desenvolupament i implementació de projectes d’internacionalització d’empreses.
 • Analitzar el “risc país” i la “seguretat” a les cadenes de subministrament per l’establiment de nous negocis internacionals.
 • Conèixer totes les “figures” que intervenen a les operacions de trànsit internacional, importació i exportació i la documentació que acompanya i certifica cada procés.

Per això, les matèries que componen el màster universitari en Logística i Comerç Internacional responen a la necessitat de què els participants adquireixin una capacitació integrada i sistematitzada de les tècniques a emprar en l’àmbit de la logística.

NORMATIVA DE PERMANÈNCIA

INDICADORS DE SEGUIMENT

PLA D'ACCIÓ TUTORIAL